2021. június 24., Iván

Riasztó

#gyöngyös #feldebrő #rendőr #hamis rendszám

Egy nap alatt két rendszámcsalót is lefüleltek Heves megyében

2021.03.25. 18:28

Nekik sem jött be a régi trükk.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság arról számolt be, hogy kedden két rendszámmal trükköző férfit is elkaptak.

 

Egyiküket Feldebrőn fülelték le. A körzeti megbízott rendőr 2021. március 23-án 9 óra 5 perckor ellenőrzött egy személygépkocsival közlekedő férfit az Egri úton. A rendőr az intézkedéskor megállapította, hogy a gépkocsira nem az ahhoz tartozó hatósági jelzések vannak felszerelve, továbbá a sofőrnek nincs vezetői engedélye, mivel korábban már eltiltották a járművezetéstől.

 

A rendőrök a 34 éves helyi lakost előállították az Egri Rendőrkapitányságra, ahol ellene – őrizetbe vétele mellett – egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás.

rendszám-feldebrő
A Feldebrőn megállított kocsi a police.hu fotóján.

Gyöngyösön pedig a Városrendészet munkatársai tettek bejelentést a rendőrségre 2021. március 23-án kora délután, miszerint Gyöngyös, Verseny utcában egy parkoló személygépkocsin feltehetően nem a saját hatósági jelzése van, mivel az nem egyezik a szélvédőn található azonosító matricán olvashatóval.

 

A helyszínre kiérkező rendőrök az adatgyűjtést követően igazoltatták a jármű tulajdonosát, aki elmondta, hogy egy korábbi rendőri intézkedéskor a személygépkocsija hatósági jelzését elvették, és mivel tartott tőle, hogy a gépjárművét forgalmi rendszám nélkül elszállítják a közterületről, így arra felhelyezett egy másikat.

 

A rendőrök a 27 éves helyi férfit elfogták és előállították a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra, ahol ellene egyedi azonosító jellel visszaélés bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

 

(Indexfotó: Balázs Attila / MTI – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló