2023. december 9., Natália

Riasztó

#hatvan #heves #közlekedési baleset #vádemelés #személyi sérülés #gondatlanság #verpelét #szarvaskő #cserbenhagyás

A szemébe tűző nap miatt gázolt egy sofőr egy szarvaskői zebrán

Barna Benedek 2022.03.02. 13:46

Figyelmetlen és ittas autóvezetők, valamint egy cserbenhagyó ellen is vádat emeltek a közelmúltban Heves megyében.

 

A közelmúltban több baleset következtében, illetve azzal összefüggésben elkövetett bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség Heves megyében – tájékoztatta portálunkat szerdán dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

 

A vakító nap miatt történt baleset Szarvaskőn

 

Az Egri Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy egercsehi férfi ellen, aki 2020 őszén a reggeli órákban

Szarvaskő belterületén haladt autójával, amikor a szembesütő nap elvakította. Emiatt pedig nem olyan sebességgel közelítette meg a zebrát, hogy elengedhesse az átkelőket, ezért elütött egy gyalogost.

A balesetben a sértett súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

pikrepo-zebra-
Fotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció

Hatvani körforgalomban gázolták el a segédmotorost

 

Szintén közúti baleset gondatlan okozásával vádolja az egri ügyészség azt az idős személyt, aki 2021 nyarán szintén a reggeli órákban Hatvan belterületén figyelmetlenül hajtott be az autójával egy körforgalomba, így a járműve elejével elütötte az elsőbbségi helyzetben lévő segédmotor-kerékpárost, aki elesett és csípőlapát, valamint szeméremcsont-törést szenvedett.

 

Az ügyészség a szarvaskői esetben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására, míg a második, hatvani ügyben kizárólag járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt a bíróságra benyújtott vádiratában.

 

Nekiment egy másik kocsinak a hevesi zebránál

 

A központi járási ügyészség cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat azzal a 33 éves férfival szemben, aki 2021 augusztusában Hevesen belterületén okozott egy anyagi káros balesetet, amikor autójával belehajtott a zebránál álló autóba – amely egy átmenő gyalogos miatt várakozott az átkelő előtt –, majd hátramenetbe kapcsolt és a vétlen járművet kikerülve nagy gázzal elhajtott a helyszínről.

 

A balesetben személyi sérülés szerencsére nem történt.

 

Ittas vezetés volt a karambol oka Verpeléten

 

Súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette a vád abban az ügyben, melyben szintén az Egri Járási Ügyészség járt el. A vádirat lényege szerint egy 52 éves férfi 2021. január 31-én

Verpelét külterületén, a halastóhoz vezető úton ittas állapotban közlekedett gépkocsijával, amikor ittassága miatt az úttestről jobbra lehaladt, majd oda visszatért, azonban eközben átment a szembejövő forgalmi sávba, ahol nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő autónak.

baleset halastó logó
Fotó: Ügyészség

A balesetben az ittas sofőr mellett ülő sértett orrcsonttörést és kézközépcsont törést szenvedett el. A vétlen sofőr szerencsére személyi sérülés nélkül úszta meg a balesetet.

 

Az ügyészség a két utóbbi – a hevesi és verpeléti – etesetben felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádirataiban.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló