2022. augusztus 18., Ilona

Riasztó

#tűz #robbanás #lőrinci #szilvásvárad #halmajugra #kisköre

Berobbant a gáz kerti sütés közben Kiskörén, sérülést is okoztak a lángok

Barna Benedek 2021.09.14. 14:36

Több tűzeset is volt hétfőn.

 

A Heves megyei katasztrófavédelem arról számolt be, hogy hétfőn összesen 6 segélyhívás érkezett a műveletirányítási központjukba, ezek közül egy téves, egy pedig szándékosan megtévesztő jelzés volt, így összesen 4 tűzesethez vonultak ki:

 

Lőrinciben, a Toldi utcában egy családi ház kertjében 200 négyzetméter területen száraz gaz égett. A hatvani hivatásos tűzoltók egy vízsugárral akadályozták meg a tűz tovább terjedését.

 

Halmajugrán egy csaknem ötven négyzetméteres családi ház egyik helyiségében keletkezett tűz. Az Arany János utcában felcsapott lángokat a gyöngyösi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral, rövid időn belül elfojtották.

 

Szilvásvárad külterületén kivágott fenyves aljnövényzete és a mellette megmaradt fák lombkoronája égett két hektáron. A bélapátfalvai önkormányzati és a szilvásváradi önkéntes tűzoltók közel négy órán át küzdöttek a lángokkal, vízsugarakkal és kéziszerszámokkal dolgoztak, hogy megállítsák a tűz terjedését.

 

Kiskörén, a Fűzfa utcában pedig egy kerti sütés közben a gázzsámolyról lecsúszott a cső és a gáz berobbant. A tiszanánai önkormányzati tűzoltókat riasztották az esethez, kiérkezésükig a lakóknak szerencsére sikerült a tüzet eloltani, de egy ember megsérült a fellobbanó lángtól.

 

(Indexfotó: Komka Péter / MTI – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló