2022. szeptember 25., Eufrozina Kende

Riasztó

#almár #veszélyes hulladék

Két köbméternyi veszélyes hulladéknak számító szemetet rakott le egy almári telekre az egri nő

Barna Benedek 2022.01.26. 13:09

Felfüggesztett börtönnel büntetné az ügyészség.


Az Egri Járási Ügyészség a veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntette miatt emelet vádat az ellen az egri nő ellen, aki 2020. február 1. és 18. napja között, pontosabban meg nem határozható időpontban egy Eger közelében, Almárban található külterületi ingatlanon nagy mennyiségű, körülbelül 2 köbméter veszélyes hulladékot rakott le – tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

 

Az ügyészségi közlemény szerint

az elhelyezett hulladékok között főként olajjal szennyezett műanyag kannák, vödrök, olajszűrő alkatrészek, lámpa darabok, ládák voltak, melyek a hulladékjegyzékről szóló külön jogszabály szerint részben veszélyes anyagokat maradékként tartalmazó vagy azokkal szennyezett csomagolási hulladéknak, illetve veszélyes anyagokkal szennyezett szűrőanyagoknak, valamint veszélyes alkatrészeknek minősülnek.

Az elhelyezett hulladék összekeveredése és szennyeződése folytán a hulladék teljes mennyisége veszélyes hulladéknak számít.

hulladék logó

Az illegálisan lerakott, a környezetet mérgező szemetet az önkormányzat azóta elszállíttatta a helyszínről.

 

Az ügyészség a természet és környezet elleni bűncselekményt elkövető 47 éves nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a járásbírósághoz benyújtott vádiratában.

 

(Fotó: Egri Járási Ügyészség)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló