2023. október 1., Malvin

Riasztó

#heves megye #bíróság #rongálás #gyermekotthon

Két intézeti nevelt fiú rongált egy Heves megyei gyermekotthonban

Székely Zoárd 2022.01.07. 09:45

Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség.

Két intézeti nevelt fiú ellen emelt vádat az Egri Járási Ügyészség, mert megrongálták a berendezési tárgyakat a gondozásuk helyéül szolgáló egyik Heves megyei gyermekotthonban.

 

A fiatal vádlottak egyike nem vitt magával sampont az épület távolabbi részében található fürdőbe, és azt ott utólag már hiába kért a nevelőtől, amin olyan mértékben felindult, hogy törni-zúzni kezdett, melyben társa, egy 14 éves fiú kéretlenül segített neki.

A két elkövető egymást kölcsönösen biztatva felborított a folyosón két cipős szekrényt, összetört két műanyag szemetes vödröt és egy lavórt, letépték a falról a papír dekorációt, majd berúgták előbb a nappali ajtaját, azután a két csoportszobát elválasztó ajtót, végül pedig szétvertek egy ülőgarnitúrát az előtérben.

A gyermekotthont mindezek folytán 63.000 forint kár érte.

 

Az ügyészség kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja a fiatalkorúakat. Ennek a bűncselekménynek a büntetése akár egy évig terjedő szabadságvesztés is lehet.

 

A vádhatóság az ügyben a körülmények mérlegelése után a vádlottak egyikével szemben közérdekű munka büntetés kiszabására, míg a másik, fiatalabb elkövetővel szemben jóvátételi munka előírására tett indítványt, a pártfogó felügyelet elrendelése mellett.

 

 

Címlapfotó: iStock

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló