2023. szeptember 21., Máté Mirella

Riasztó

Egy vita hevében késsel támadt szobatársára egy Heves megyei idősotthon lakója

2019.11.30. 00:00

Kis híján tragédiába torkollt a szóváltás.

 

A Heves Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki szóváltás után a lakótársa életére tört és egy késsel majdnem kioltotta annak életét – írja az ugyeszseg.hu.

 

A vád szerint egy hevesi lakóotthonban közös szobában élő vádlott és sértett között italozó életvitelük miatt gyakoriak voltak a konfliktusok. 2019. november 19-én, kora este, ismét szóváltás alakult ki közöttük, mely során a vádlott a nála lévő 11,4 cm pengéjű késsel, „Megöllek” felkiáltás mellett több szúró mozdulatot tett a sértett mellkasa irányába.

 

Fotó: Getty Images (Képünk illusztráció)

 

A szúrások közül kettő érte el a sértettet, melyből egy áthatolt a mellkasfalon. A dulakodásnak a segélykiáltásra a szobába érkező ápolók vetettek véget.

 

A lég- és vérmellet okozó tüdősérülés közvetlen életveszéllyel járt, amely az idejében alkalmazott műtéti beavatkozás nélkül nagy valószínűséggel a sértett halálához vezetett volna.

 

A Heves Megyei Főügyészség az emberölés bűntettének kísérletével megvádolt férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt az Egri Törvényszékhez benyújtott vádiratában.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló