2023. február 3., Balázs

Riasztó

#kapcsolati erőszak

Kapcsolati erőszak: konyhakéssel is szurkálta élettársát egy egri férfi


 

Letartóztatásba került egy 60 éves egri férfi, aki ellen a nyomozás ügyészi irányítás mellett még folyamatban van a rendőrségen - tájékoztatott az ügyészség.

 

A megalapozott gyanú szerint a terhelt három éve élt élettársi kapcsolatban a sértettel, akit a közös lakóhelyükön ez alatt mind tettleg, mind szavakkal rendszeresen bántalmazott. A férfi már a kapcsolatuk első hetében rátámadt az egri Érsek-kertben a nőre, kirúgva alóla azt a műanyag széket, amin éppen ült. A sértett ennek következtében a földre esett és könnyebben megsérült. Történtek azonban súlyosabb bántalmazások is, melyek során a gyanúsított például konyhakéssel szurkálta össze élettársa karját.

 

A nyomozás jelenlegi szakaszában az Egri Járási Ügyészség úgy ítélte meg, hogy a férfi esetében nem lehet kizárni sem a bűnismétlés, sem az eljárás megnehezítésének, a sértett befolyásolásának a veszélyét abban az esetben, ha szabadlábon marad. Ezért az ügyészség – a rendőrség előterjesztésére – indítványozta a legsúlyosabb bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését. Az Egri Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett az indítvánnyal és elrendelte a letartóztatást. A gyanúsított így a sértettel közös lakásukból a börtöncellába került.

Aki – egyebek mellett – gyermekének szülője, továbbá az elkövetéskor vagy korábban vele közös háztartásban vagy egy lakásban élő hozzátartozója sérelmére rendszeresen követ el bizonyos, például az emberi méltóságot sértő, vagy erőszakos bűncselekményeket, az a kapcsolati erőszak bűntettét valósítja meg a Büntető Törvénykönyv szerint.

indexkép: pixabay

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló