2023. március 30., Zalán

Riasztó

#bántalmazás #kapcsolati erőszak

Kapcsolati erőszak Füzesabonyban: éveken át pokollá tette a fiatal anyuka életét párja és annak anyja

Barna Benedek 2022.02.14. 12:03

Az ügyészség több év végrehajtandó szabadságvesztést kért rájuk.

 

Az Egri Járási Ügyészség testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével és többrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja azt a férfit és az anyját, akik hosszú éveken át pokollá tették a velük élő sértett életét és cselekményükkel súlyosan veszélyeztették három apró gyermek testi, érzelmi és erkölcsi fejlődését – tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

 

A vádirat szerint a férfi 2015-ben ismerkedett meg és létesített párkapcsolatot az akkor 14 és fél éves sértettel, aki 2016. év elején teherbe esett, ezt követően pedig a vádlotthoz és szüleihez költözött, Füzesabonyba. Összeköltözésüket követően a férfi és anyja alkalomszerűen bántalmazták a lányt, ököllel ütlegelve és rugdosva.

 

2016 novemberében megszületett a vádlott és a sértett első közös gyermeke, azonban ezután is rendszeresek voltak a fiatal anyát ért bántalmazások. Az élettársak közötti viharos viszony ellenére a sértett 2017 februárjában ismét teherbe esett és ikerlányokkal lett várandós, majd 2017 novemberében megszülettek a kicsik, amivel a sértett családon belüli megítélése és helyzete még tovább romlott, mivel a vádlottak egyáltalán nem örültek az ikerlányok születésének.

carolina-heza-0lD4hF1fBv0-unsplash
Fotó: unsplash.com (Képünk illusztráció)

A bántalmazások a vádlottak részéről továbbra is rendszeresek maradtak, és ezeknek nem egy esetben már a kiskorú gyermekek is szem- és fültanúi voltak, akik a veréseket látva és hallva többször sírni kezdtek.

 

A sértett nem egyszer – például rokonaihoz történő elköltözéssel – próbált kitörni a szorult és reménytelennek tűnő helyzetéből, azonban a gyermekek miatt mindig visszaköltözött a vádlottakhoz. Végül 2019 novemberében az őt éveken át ért testi, lelki bántalmazások miatt végleg elköltözött Füzesabonyból és egy, a vádlottak által nem ismert helyen külső segítséggel önálló életet kezdett.

 

A nyomozás során összesen majdnem egymilliós forint – főként szakértői véleményekből álló – bűnügyi költség keletkezett, melynek viselésére a vádiratban foglalt ügyészi indítvány szerint a vádlottakat kell kötelezni.

 

Az ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy ha a vádlottak az előkészítő ülésen bűnösségüket beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról a bíróság velük szemben 3 év végrehajtandó szabadságvesztést és 3 év közügyektől eltiltást szabjon ki.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló