2023. november 29., Taksony

Riasztó

#eger #drog #kábítószer #vádemelés #tarnazsadány

Vádat emeltek a tarnazsadányi díler ellen, aki kiskorúaknak is árulta a "kristály" drogot

Barna Benedek 2021.10.05. 13:33

A férfi saját házában árulta az anyagot, amelyből valamennyit ő is fogyasztott.

 

A kábítószer birtoklással, fogyasztással és kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények elleni harc folyamatos munkát ad a bűnüldöző hatóságok, így többek között az ügyészség számára is. A különböző minősítő körülményektől függően ezeknek a bűncselekményeknek a büntetési tétele elérheti akár a 10 évet is. A járási ügyészségek legutóbb két ilyen ügyben emeltek vádat – tájékoztatta az Egri Ügyeket dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

 

Kiskorúaknak is árult a díler

 

A Hevesi Járási Ügyészség vádirata szerint

a 30 éves férfi 2019 márciusa és 2021 márciusa között ismeretlen helyről rendszeresen új pszichoaktív anyagnak, majd kábítószernek minősülő ún. "kristályt" szerzett meg, amelyet a tarnazsadányi házában – részben kiskorú –  fogyasztók részére „pakkonként” 500 forintos áron adott el.

A vádlott összesen 28,65 gramm új pszichoaktív anyagnak minősülő szert, továbbá összesen 27,85 gramm kábítószert értékesített vevőköre részére. és az anyagok értékesítése során több mint félmillió forintos jövedelemre tett szert.

 

A terhelt a kristályt az értékesítés mellett fogyasztotta is, továbbá a nála tartott kutatás előtt pontosabban meg nem határozható időpontban ismeretlen helyen, ismeretlen személytől amfetamint szerzett meg, amelyet otthonában elfogyasztott.

N3391026[1539]
Fotó: police.hu

A Hevesi Járási Ügyészség a tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával kábítószer kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmény miatt most benyújtott vádiratában arra tett mértékes indítványt a letartóztatásban lévő vádlott esetében, hogy – amennyiben az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról – a bíróság vele szemben 5 év szabadságvesztést és pénzbüntetést is szabjon ki, 5 évre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, továbbá több mint félmillió forintra nézve rendeljen el vagyonelkobzását.

 

A kocsiban és a pulóverben lapult a kábszer

 

Az Egri Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal az egri férfivel szemben, aki 2021. január 27-ét megelőzően, pontosabban meg nem határozható időpontban, az eljárás során ismeretlenül maradt személytől új pszichoaktív anyagnak minősülő drogot szerzett meg, amelyet a kocsijában, valamint a pulóverének zsebében tartott, illetve abból fogyasztott is.

 

A vádlott az új pszichoaktív anyagok megszerzéséhez, tartásához és használatához szükséges engedéllyel nem rendelkezett.

 

Az ügyészség a tiltott anyagot birtokló vádlottal szemben ez esetben is kombinált büntetés, felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló