2024. április 15., Anasztázia Tas

Riasztó

#ügyészség #erőszak #ittas vezetés

Ittasan erőszakoskodott a kiskorú gyermek előtt a volt párjával, aztán árokba borult


A szabad mozgáshoz való jog mindenkit megillető alapjog. Ha valakit ebben korlátoznak az bűncselekménynek minősül. A Büntető Törvénykönyv szerint aki mást személyi szabadságától megfoszt a személyi szabadság megsértésének bűntettét követi el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Az Egri Járási Ügyészség most – más bűncselekmények mellett – emiatt emelt vádat egy középkorú férfival szemben.

 

A vádirat szerint a férfi és a sértett korábban élettársak voltak, azonban az életközösség közöttük megszakadt, majd a nő nevelte tovább közös gyermeküket.

A vádlott 2021 nyarán italozás után egy gyöngyösi játszótérre ment kocsijával, ahol találkozott volt párjával és a gyermekükkel. A férfi a sértett akarata ellenére a hajánál fogva berángatta a nőt az autóba és betette oda a kiskorút is, majd a város szélén lévő földútra hajtott. Itt az autóból mindenki kiszállt, a nő játszani kezdett a gyerekkel, miközben a vádlott kérlelte őt, hogy rendezzék a kapcsolatukat. A nő erre nem volt hajlandó, mire a férfi újra haragra gerjedt és ismét a kocsiba kényszerítette a sértettet, majd a kiskorút is beültette a járműbe.

 

A vádlott ezúttal egy közeli településre vezetett, ahol az egyik utca végén lévő földúton állt meg. Itt tovább folytatta ámokfutását és a nőt erőszakkal maga előtt átrángatva a bal első ajtón kilökte a gépkocsiból, majd a kívülről kapaszkodó sértett jobb kezét az ajtóhoz szorítva a járművel elindult és csak akkor állt meg, amikor volt élettársa elesett. Ezután a sérült nőt a férfi újra a kocsiba ültette, és tovább indult. A cselekményeknek az vetett véget, hogy a vádlott ittassága miatt az árokba hajtott.

 

A bántalmazás során a sértett zúzódásos sérüléseket szenvedett.

 

A vádhatóság a férfit személyi szabadság megsértésének bűntettével, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével és könnyű testi sértés vétségével vádolja.

 

Az ügyészség a most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a korábban már büntetett férfi a bíróság előkészítő ülésén beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A vádhatóság kettő év szabadságvesztés, kettő év közügyektől eltiltás és három év járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

 

 

A fotó a rendőrségi helyszíni szemlén készült.

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló