2024. május 27., Hella

Riasztó

Heves megye – Felesége arcához forró vasalót tartott, kisfiát megharapta az erőszakos férfi

2019.11.30. 00:00

Megfenyegette a nőt, hogy pokollá teszi az életét, ha megpróbálja elhagyni őt.

 

Dr. Konkoly Thege László ügyészségi sajtószóvivő portálunkat arról tájékoztatta, hogy az Egri Járási Ügyészség testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével, valamint – ezzel halmazatban – védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével vádol egy 37 éves férfit, aki mind a párjával, mind a közös gyermekükkel szemben erőszakra vetemedett az együttélésük során.

 

A férfi 2014 júliusában ismerkedett meg későbbi házastársával, akivel öt éven át éltek együtt, mialatt született egy kisfiuk is. 2015 januárjától a vádlott több ízben bántalmazta, rendszeresen megalázta, trágár módon szidalmazta és becsmérelte a feleségét, akit többször azzal fenyegetett, hogy megöli, de legalábbis megnyomorítja. Mikor a nő azt mondta, hogy emiatt válni akar, férje egy forró vasalót tartott az arcához, és közölte vele, hogy "pokollá teszi az életét", ha megpróbálja elhagyni őt. Egy alkalommal a felindult apa az akkor 17 hónapos kisfiát is megharapta, aminek következtében a gyermek könnyű sérüléseket szenvedett.

 

A járási ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság főbüntetésül ítélje felfüggesztett börtönre a ma már a családjától külön élő elkövetőt. A vádhatóság indítványozta azt is, hogy a bíróság rendelje el a férfi pártfogó felügyeletét, egyben kötelezze őt arra, hogy vegyen részt egy, a kormányhivatal által szervezett, úgynevezett ART konfliktuskezelési tréningen.

 

Fotó: unsplash.com (Képünk illustráció)

 

Ugyancsak az Egri Járási Ügyészség emelt vádat egy 51 éves, korábban távoltartás hatálya alatt álló, jelenleg pedig már letartóztatásban lévő férfival szemben, aki az életközösségük megszakadása után, 2019 őszén, majd 2020 késő telén és tavaszán összesen 3622 alakalommal próbált meg telefonon különböző módon kapcsolatba lépni egykori élettársával, mely időszak alatt közel 2000 – részben szexuális tartalmú – SMS és MMS üzenetet is küldött neki.

 

Emellett az esti, vagy éjszakai órákban napi rendszerességgel kereste a nőt az otthonában, illetve nap közben a munkahelyén. A vádlott odáig ment a zaklatásban, hogy egy ízben rátörte a kaput volt élettársára, máskor pedig megöléssel fenyegette mind őt, mind a rokonait. A férfi 2019 novemberében még meg is lopta egykori kedvesét, akitől eltulajdonította a pénztárcáját.

 

A járási ügyészség többrendbeli zaklatás, valamint magánlaksértés bűntettével és vétségével, emellett garázdaság vétségével, továbbá lopás vétségével vádolja a terheltet, akivel szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

 

Szétverte egy ártatlan férfi fejét a részeg ámokfutó az egri Érsekkertben

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló