2023. március 26., Emánuel

Riasztó

#heves megye #rendőrség #gyorshajtás #sebességellenőrzés

Egyhetes sebesség-ellenőrző akciót tartottak: ennyi gyorshajtót füleltek le Heves megyében a rendőrök

Barna Benedek 2021.08.24. 11:39

Az ország egész területén vadásztak a száguldozókra.

 

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) augusztus 9-15. között Speed (azaz Sebesség) elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, ehhez csatlakozott a magyar rendőrség is, így azon a héten az ország egész területén fokozott sebességellenőrzést végeztek.

 

Az egyhetes sebesség-ellenőrzési akció mérlegét a napokban közölték: a police.hu azt írja,

összesen 8601 esetben intézkedtek az egyenruhások sebességtúllépés miatt.

Ebből 2509 alkalommal meg is állították a szabályszegőket, 2427 fővel szemben bírságot szabtak ki, míg 82 sofőr ellen eljárást kezdeményeztek. A többi 6092 szabálytalanul közlekedő sofőrnek, akiket nem állítottak meg, postai úton küldik a bírságot.

megallitas_lead
Fotó: police.hu

Az Egri Ügyek megkereste a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudjuk, hány intézkedés történt szűkebb hazánkban. Lázár Levente rendőrségi sajtóreferens arról tájékoztatta portálunkat, hogy

az akció ideje alatt a rendőrök összesen 160 esetben intézkedtek sebességtúllépés miatt. Ebből 55 alkalommal meg is állították a szabályszegőket, és megbírságolták őket.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a sebesség-ellenőrzési akcióról szóló közleményében arra kérte a közlekedésben résztvevőket, hogy a jövőben is mindig tartsák be a közúti szabályokat, ne sodorják veszélybe se magukat, se a közlekedés többi résztvevőjét azzal, hogy a megengedett sebességnél gyorsabban vezetnek.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló