2024. június 21., Alajos Leila

Riasztó

#heves megye #pedofil

Tíz év fegyházra ítélték a fiatal lányt megrontó Heves megyei pedofilt, az ügyészség súlyosabb büntetést akar

Barna Benedek 2021.06.08. 10:49

Fellebbeztek az elsőfokú ítélettel szemben.

Tíz év fegyházbüntetést szabott ki a bíróság azzal a 71 éves férfival szemben, akit a Hatvani Járási Ügyészség egy kiskorú sérelmére elkövetett több szexuális bűncselekmény elkövetésével vádol. Tekintettel arra, hogy az elkövető esetében a törvény akár 20 évet meghaladó szabadságvesztés büntetés kiszabását is lehetővé teszi, az ügyészség súlyosításért jelentett be fellebbezést a napokban megszületett elsőfokú ítélettel szemben – olvasható az ugyeszseg.hu-n megjelent keddi közleményben.

 

Az ügyészi vád szerint a terheltet 2017 végén – a börtönből történt szabadulását követően – fogadta be egy jóindulatú család egy Heves megyei kisvárosban. A vádlott ekkor ismerkedett meg a sértettel – szállásadója 13 éves kislányával –, akit már a kezdetektől úgy próbált meg behálózni, hogy rendszeresen ruhákat és édességeket vásárolt neki.

2018 tavaszán az időskorú elkövető arra vette rá a gyermeket, hogy készítsen önmagáról olyan fotókat, melyeken mezítelenül pózol, és ezeket mutassa meg, illetve adja át neki. A kislány kezdetben eleget tett a kéréseknek, ám amikor később megtagadta azok teljesítését, a vádlott megzsarolta őt, így kényszerítve ki az újabb, és egyre intimebb szexuális cselekményeket, melyek egy idő után már fizikai együttléttel is jártak. Mindez 2018 nyaráig tartott, amikor aztán őrizetbe vették a vádlottat.

 

A Hatvani Járási Ügyészség folytatólagosan, tizennegyedik évét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítéssel és gyermekpornográfiával vádolja a különös és többszörös visszaesőnek minősülő, hasonló bűncselekmények miatt korábban már többször elítélt elkövetőt.

 

A tárgyaláson a férfi tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, azonban a bíróság a lefolytatott bizonyítás eredményeként a vádnak adott igazat, és azzal egyezően döntött a bűnösség kérdésében is.

 

Az ítélettel szemben a vádlott szintén fellebbezéssel élt, így az ügyben az Egri Törvényszék hoz majd jogerős döntést.

 

(Indexfotó: pixabay.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló