2021. szeptember 28., Vencel

Riasztó

#heves megye #rendőrség #iskola rendőre #baleset-megelőzés

Több mint száz Heves megyei rendőr részvételével folytatódik az iskolai bűn- és baleset-megelőzési program

Barna Benedek 2021.09.07. 17:44

Sok intézmény vesz részt a programban.

 

Évekkel ezelőtt indították itthon Az iskola rendőre elnevezésű bűn- és baleset-megelőzési program, amelynek célja, hogy a rendőrség közelebb kerüljön az ifjúsághoz. A program a 2021/2022-es tanévben is folyatatódik, a police.hu beszámolója szerint az iskolakezdéssel összhangban, szeptember első hetében Heves megyében is felvették a kapcsolatot az oktatási intézményekkel a rendőrök.

iskolarendőr-police (4)

A program célja, hogy a kapcsolattartás érdekében minden iskolának legyen egy rendőre. A tanárok és diákok egyaránt bizalommal fordulhatnak hozzájuk, megbeszélhetik velük problémáikat, kérdéseiket.

Megyénkben az idei tanévben 112 iskola és 102 rendőr vesz részt a programban.

Szeptember hónapban, a napi oktatás kezdeti és befejezési időszakában 17 balesetileg frekventált oktatási intézmény környékén segítik az egyenruhások a gyermekek biztonságos közlekedését.

iskolarendőr-police (2)

A tanév elején rendszeresen tartanak tájékoztató órákat is a kicsiknek. Kedden az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskolájának első osztályos diákjai is megismerkedhettek az iskola rendőrével, aki néhány baleset-megelőzési tanács mellett ajándékkal is készült.

 

(Fotó: police.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló