2021. december 1., Elza

Riasztó

#drog #kábítószer #aldebrő #drogdíler

Az aldebrői nagymenő: milliókat keresett a díler a fővárosból szerzett drogok eladásával

2021.02.17. 13:10

Fegyházbüntetés várhat az amfetamint, marihuánát, tablettákat és gombákat is terítő 29 éves férfira.

Az ugyeszseg.hu szerdán arról számolt be, hogy a  Heves Megyei Főügyészség a napokban emelt vádat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette, illetve kábítószer birtoklásának bűntette miatt egy drogot áruló férfival és egyik állandó vevőjével szemben.

 

A Heol dr. Szalóki Zoltán főügyész tájékoztatására hivatkozva azt írta: arról a 29 éves aldebrői férfiről van szó, akinél a nyomozó hatóság tavaly januárban tartott házkutatást, melynek során – egyebek mellett – amfetamint, marihuánát, valamint kábító hatású tablettákat és gombákat találtak a lakásában elrejtve.

 

A vádirati tényállás szerint a drogkereskedő Budapesten szerezte be az árut, melyet azután a lakásán tárolt és adott el másoknak, többek között vádlott-társának is, aki nem egyszer vásárolt tőle amfetamint és marihuánát.

aldebro-drog-police
Fotó: police.hu

Az elsőrendű vádlott lakásán végzett kutatás során lefoglalt kábítószerek együttes hatóanyag-tartalma csaknem másfélszerese volt a törvény által jelentősként meghatározott mennyiségnek. A jelentős mennyiségű drog mellett a rendőrök a házban az árusítás során használt önzáró tasakokat, digitális mérlegeket, kanalakat, őrlőt, ételhordót, tölcsért és szűrőt is találtak, továbbá az egyik szekrény tetejéről előkerült nem kevesebb, mint hatmillió forint készpénz.

 

A Heves Megyei Főügyészség a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló, kábítószert egyaránt árusító és fogyasztó elsőrendű vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés, míg a kábítószert vásárló és birtokló másodrendű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Emellett egyes lefoglalt dolgok és a készpénz elkobzásán túl a főügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság kötelezze a terhelteket a nyomozás során – elsődlegesen a szakértői vizsgálatok kapcsán – felmerült 2.310.036.- Ft bűnügyi költség megfizetésére.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló