2024. március 1., Albin

Riasztó

#heves megye #rendőrség #ellenőrzés #biztonsági öv #közlekedésbiztonság

A biztonsági övre figyeltek a rendőrök Heves megyében is: ennyien mulasztották el a használatát

Barna Benedek 2022.04.22. 16:53

Itt az április elején tartott, többnapos ellenőrzés eredménye.

 

Április 4-10. között, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának idei évi ellenőrzési terve alapján szervezett európai kampányhoz kapcsolódva hazánkban is a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak – használatát figyelték a rendőrök.

 

A többnapos rendőri akció eredményeiről a police.hu oldalon számoltak be: azt írták, a járművek ellenőrzése során az egyenruhások 7089 alkalommal tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, túlnyomórészt – 5532 esetben – a járművezető nem kapcsolta be a biztonsági övét. A gyermekbiztonsági rendszert 130 esetben nem használták, míg 20 motorkerékpáros bukósisak nélkül közlekedett.

 

Szűkebb hazánk útjain sem maradtak el az ellenőrzések, és az Egri Ügyek megkereste a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudjuk, hány mulasztást regisztráltak a környéken az ellenőrzések során.

 

 

Mint megtudtuk, megyénkben április 5-7. között ellenőrizték a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, a segédmotorosok és motorosok esetében pedig a bukósisak használatát.

A fenti időszakban összesen 113 fővel szemben került sor intézkedésre a biztonsági öv használatának hiánya miatt, melyből 90 személy járművezető, 23 személy pedig utas volt.

– tájékoztatta az Egri Ügyeket Mezeiné Kovács Nikoletta címzetes rendőr főhadnagy, a megyei rendőrség sajtóreferense.

 

Portálunknak írt válaszából kiderült továbbá, hogy az akció ideje alatt gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztásával, valamint bukósisak nélkül közlekedő segédmotorossal, motorossal nem találkoztak a rendőrök. Ugyanakkor a fentieken túl egyéb szabályok megszegése miatt 11 esetben szabtak ki helyszíni bírságot – például kézben tartott mobiltelefon menet közbeni használata miatt – az ellenőrzést végző egyenruhások.

 

 

(indexfotó: pexels.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló