2021. december 6., Miklós

Riasztó

Hatvani vonatbaleset: még épp ki tudott ugrani kocsijából a sofőr a szerelvény érkezése előtt (VIDEÓ)

2019.11.30. 00:00

A nagy erejű ütközéstől az autó a felismerhetetlenségig összeroncsolódott és a vonat eleje is megsérült.

 

Az Egri Ügyek is hírt adótt róla, hogy szerda este vonat és autó ütközött egy hatvani vasúti átjáróban. A kocsit a szerelvény egy felsővezetéket tartó oszlopnak lökte.

 

A kocsi valószínűleg egy hosszú egyenes szakasz után túl gyorsan hajtott a vasúti átjáróba, ezért lecsúszott a sínek közé, ahol fennakadt. Vezetője próbálta letolni az autót, amiben többen is segítettek neki, de végül nem sikerült. Szerencsére már senki nem tartózkodott a járműben, amikor megérkezett a szerelvény, amely valósággal széttépte azt. Ennek ellenére a sofőrt kórházba kellett vinni.

 

A Tények riportjában újabb részletek hangzottak el a balesetről: egy 45 év körüli férfi volt a sofőrje, akinek – miután nem sikerült letolnia a sínekről – éppen csak sikerült kiugrania az autóból a vonat érkezése előtt. A Miskolcról Budapestre tartó szerelvény körülbelül 120 kilométeres sebességgel tarolta le a kocsit. Az ütközéstől a vonat eleje is megsérült, és eltört a felsővezetéket tartó oszlop, amelynek az autó nekicsapódott.

 

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a híradónak nyilatkozva elmondta: a férfi a hátát fájlalta, és felmerült a gerincsérülés lehetősége, ezért szállították kórházba.

 

A helyszínelés idejére lezárták az átkelőhelyet. A műszaki mentés órákig tartott, ebben az időszakban a vonatok Hatvan és Hort-Csány között csak egy vágányon közlekedtek. Az eset körülményeit még vizsgálja a rendőrség.

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló