2024. április 19., Emma

Riasztó

#drog #hatvan #kábítószer #letartóztatás #elfogás #drogdíler #terrorelhárítási központ #önbíráskodás

TEK-esek kapták el a hatvani férfit, akit önbíráskodással és drogkereskedelemmel gyanúsítanak – FOTÓK

Barna Benedek 2021.07.22. 16:11

István a gyanú szerint a garázsából árulta a drogot, tavaly februárban pedig egy tartozás miatt fenyegetőzött fegyvernek látszó tárggyal.

 

A Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége 2021. július 20-án kora reggel hatvani lakásában elfogta azt a férfit, aki ellen a Hatvani Rendőrkapitányság indított nyomozást – számolt be csütörtökön a police.hu.

 

A rendőrök kutatást tartottak a 44 éves J. István otthonában, melynek során több lőfegyvert, és tartozékait, különböző kábítószergyanús anyagokat, azok adagolásához szükséges eszközöket foglaltak le.

 

A férfi kábítószer-gyorstesztje pozitív értéket mutatott, és a gyanú szerint garázsában árulta is a drogot, így kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének gyanúja miatt kihallgatták.

 

Emellett önbíráskodás miatt is eljárás indult ellene, mivel

a gyanú szerint idén februárban vitatkozott egyik ismerősével, melynek során a kezébe vett egy lőfegyvert vagy annak utánzatát. Az Egri Törvényszék közleménye szerint a fegyvernek látszó tárggyal fenyegetve próbálta rábírni az ismerősét annak elismerésére, hogy egy jelentős összeggel tartozik neki.

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés szerint alappal feltehető, hogy letartóztatás hiányában a gyanúsított a tanúk befolyásolásával a bizonyítást megnehezítené vagy meghiúsítaná, illetve a bűnismétlés reális veszélye is fennáll.


A végzést az ügyész tudomásul vette, azzal szemben a gyanúsított fellebbezést jelentett be, a gyanúsított védője nem volt jelen az ülésen, neki 5 munkanapja van a fellebbezés bejelentésére. A határozat így nem végleges.

 

A TEK az elfogásról és a helyszínről a TEK egy rövid videót is közzétett, az alábbi fotók abból származnak:

fegyverek-tek5

fegyverek-tek

fegyverek-tek2

fegyverek-tek3

fegyverek-tek4

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló