2023. január 30., Martina

Riasztó

Hatalmas területen ég a szemét és az aljnövényzet Egerben, a Béke útnál

2019.11.30. 00:00

Azt is mondhatnánk, hogy már megint.

 

Az utóbbi hetekben sorra jönnek a hírek arról, hogy Egerben vagy Eger közvetlen környezetében kigyulladt a száraz aljnövényzet. Hogy ezekért ki vagy mi a felelős, nehéz megmondani, a szárazabb időjáráson túl gyanúsan olyan emberek is feleősek lehetnek, akik meggondolatlanul gyújtanak tüzet, dobnak el egy égő csikket, vagy netán szándékosan gyújtanak fel egy-egy területet.

 

Kedd délelőtt a Béke út környékén csaptak fel a lángok Egerben, és ami egészen szomorú, itt a száraz fű mellett az oda zsákszámra, illegálisan lerakott szemét is ég, de legalábbis izzik. A tüzet a tűzoltók nem sokkal dél után még oltották. A lenti fotót az Agria TV Facebook-oldala közölte, ezen látszik, ahogy a szemét még izzik és a háttérben nagy területen füstöl a növényzet:

 

 

A hétvégén a Töviskés tér mellett égett egy jókora szakasz, a tűz könnyen elérhette volna a még építés alatt lévő épületet, illetve az építési területen található eszközöket is, de található a tűz közvetlen közelében több hétvégi ház is. Ezt megelőzően a Tesco mögötti területen csaptak fel a lángok, majd nem sokkal később Eger és Egerbakta között is elkezdett égni óriási területen a növényzet. Utóbbiról egy elképesztő drónvideót is közöltünk.

 

Elképesztő légi felvételeken mutatjuk az Eger melletti óriási tüzet - VIDEÓ, FOTÓK

Szomorú, de lenyűgöző látvány.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló