2021. szeptember 28., Vencel

Riasztó

#közlekedési baleset #bíróság #gázolás

Halálos gázolás és 8 napon túl gyógyuló sérülések – Így vezetünk Heves megyében

Székely Zoárd 2021.08.31. 10:53

Figyeljünk az utakon!

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség az ellen a 28 éves nő ellen, aki 2020. november 27-én délután borongós időben Hatvan belterületén egy útkereszteződésben egyenesen akart továbbhaladni, ám ennek során nem adta meg az elsőbbséget a neki jobbról érkező és egyenesen haladó gépjárműnek, így az autók összeütköztek.

A baleset következtében a vétlen sofőr 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést, koponyaűri vérzést szenvedett el.

Szintén ekként minősülő bűncselekmény miatt történt egy másik vádemelés is, mely szerint egy idős hatvani férfi 2019 őszén lakóhelyén közlekedett a járművével, amikor a táblával és útburkolati jellel is ellátott gyalogátkelőhelyet figyelmetlenül közelítette meg, ezért későn észlelte a zebrán a rollerével áthajtó sértettet, akit elütött.

A balesetben a sértett 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést, jobb oldali ugrócsont törését szenvedett.

A központi járási ügyészség szintén közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot az ellen a 26 éves nő ellen, aki 2020 májusában a 33. számú főúton közlekedett Poroszló irányából Besenyőtelek irányába, úgy hogy a sértett mögötte, vele azonos irányba haladt. A vádlott akkor kívánt balra, egy mezőgazdasági útra bekanyarodni, amikor a sértett járműve – előzése, illetve kikerülése közben – kétharmad részével már a bal oldali forgalmi sávban tartózkodott. A fiatal nő ezt figyelmen kívül hagyta, hátratekintéssel nem győződött meg a másik kocsi helyzetéről, ezért az autók összeütköztek.

A balesetben a sértett súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülést, az ágyéki gerinc IV. csigolya törését szenvedte el.

Ezekben az esetben az ügyészség a járásbírósághoz benyújtott vádirataiban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Amikor halálos kimenetelű baleset történik az ügyészség a körülményeket gondosan mérlegelve – adott esetben próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztés kiszabására tesz jellemzően indítványt a törvényben meghatározott büntetési célok elérése érdekében.

 

Ez történt abban az ügyben is, melyen az Egri Járási Ügyészség az ellen a 49 éves nő ellen emelt vádat, aki 2018. november 27-én Hatvanban, esti szürkületben, működő közvilágítás mellett, vizes, csúszós úttesten a megengedett sebességet jelentősen túllépve közlekedett. A vádlott figyelmetlenül vezette a járművét és nem észlelte azt a gyalogost, aki megkezdte az úttesten való átkelést, így a sértettet a járműve elejével fékezés nélkül elütötte.

A sértett ennek folytán olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

A vádhatóság ez esetben azt is indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el az elkövetőt a közúti járművezetéstől.

 

 

Címlapfotónk illusztráció.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló