2023. november 29., Taksony

Riasztó

#ügyészség #gyilkosság #borsod-abaúj-zemplén megye #kazincbarcika

Fürdőkádba fojtotta mozgássérült édesapját egy férfi Kazincbarcikán, életfogytiglant kaphat

Kovács Dávid 2022.06.28. 10:17

A barátaival szórakozott, majd miután a vendégek elmentek, az idős, önmagát ellátni képtelen férfit betette a fürdőkádba, és megfojtotta. Egész hátralévő életét fegyházban töltheti.

 

Többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 37 éves férfi ellen, aki puszta kézzel végzett saját apjával kazincbarcikai otthonában.

 

A megyei főügyészség keddi sajtóközleménye szerint a 68 éves, mozgáskorlátozott férfi Parkinson-kórban szenvedett, magát már nem tudta ellátni, állandó felügyeletre szorult, ezért a fia a kazincbarcikai lakásába költöztette. Itt a férfi élettársával és annak gyermekkorú lányával éltek együtt, a szomszédos társasházban lakott az élettárs édesanyja és lánytestvére.

 

Tavaly március közepén a férfi élettársa elment a lakásból, hogy az éjszakát a barátnőjénél töltse, ő maga pedig aznap tolókocsival szállította az édesapját Kazincbarcikán. Délután össze is találkozott három férfi és egy nő ismerősével, akikkel aztán együtt italozott, de közben még kiváltotta az apja gyógyszereit és bevásárolt.

Estére a társaságból két férfit és a nőt felhívta a lakására, itt tovább folytatták az iszogatást, majd amikor a vendégek távoztak, a férfi kettesben maradt az apjával. Az elkövető ezt követően az apját levetkőztette és betette a fürdőkádba, amelyben aztán megfojtotta. A halál beálltát követően átkiabált a szomszéd épületbe az élettársa édesanyjának, hogy hívjanak mentőt.

A sértettnek a fulladásos halál megélése jelentős testi és lelki gyötrelemmel járt – húzza alá a megyei főügyészség közleménye. Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

 

(Indexkép: illusztráció; Kevin PhillipsPixabay)

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló