2021. június 24., Iván

Riasztó

#heves megye #támadás #bíróság #bosszú

Felfegyverkezve támadt ismerősére a bosszúszomjas hevesi testvérpár

Székely Zoárd 2021.05.27. 13:19

Filmbe illő tervet eszeltek ki.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség azzal a testvérpárral szemben, akik egy ismerősüket előre eltervezetten egy elhagyatott ingatlanba csalták, majd ott különböző, válogatott eszközökkel bántalmazták.

 

Egy Eger melletti kisvárosban élő testvérpár 2020 augusztusában elhatározta, hogy egy korábbi sérelmük miatt tettleges bosszút állnak a sértetten, akit ebből a célból egy lakatlan, romos ingatlanhoz csaltak.

Tervük végrehajtásához előzőleg egy 53 centis, csaknem fél kilós farudat is elhelyeztek a helyszínen, valamint egyikük egy zsebkést is magánál tartott.

Miután bementek az elhagyott ingatlanba, a bántalmazás eszközéül szolgáló farúd rejtekhelyéhez érve az idősebb testvér felkapta azt, majd két alkalommal fejen ütötte a sértettet.

 

Ezt követően a menekülni próbáló férfit a fiatalkorú vádlott a nála lévő 8,5 cm pengehosszúságú zsebkéssel az oldalán megszúrta, majd az ettől a földre zuhant, négykézlábon lévő sértettet még egyszer hátba döfte. A megtámadott férfinak mindezek ellenére végül sikerült futva elmenekülnie a bosszúszomjas testvérek elől. 

A szúrt sérülések közül egy a tüdőt, egy pedig a májat érte, emiatt a sértettnél légmell, vérmell és hasűri vérzés is kialakult, melyek életveszélyes sérülésnek minősülnek.

Az életveszélyt végül csak az idejében alkalmazott műtéti beavatkozás hárította el.

 

A Heves Megyei Főügyészség most benyújtott vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a - bűnügyi felügyelet alatt álló - testvérpárral szemben végrehajtandó szabadságvesztést szabjon ki, mellékbüntetésül tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától, valamint rendelje el a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközök elkobzását is.

 

 

Címlapfotónk illusztráció. Forrás: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló