2024. július 13., Jenő

Riasztó

#ügyészség #vádemelés #szexuális erőszak #szexuális bűncselekmény

Fegyházat kértek a férfira, aki egy út mentén erőszakolta meg kilencéves kislányát Borsodban

Kovács Dávid 2022.09.05. 11:38

A gyerek remegett, ruhája szakadt és piszkos volt, testét csikarási nyomok borították.

 

Szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 29 éves férfi ellen, aki az iskolából hazafelé szexuálisan bántalmazta saját, kilencéves kislányát.

 

A vádirat szerint a férfi ugyanazon a borsodi kistelepülésen lakik, ahol közös gyermekük édesanyja és nagyanyja is, de nem él együtt a családdal. Az anya 2021 áprilisában arra kérte meg őt, hogy vigye el a gyermeküket a szomszédos településen lévő általános iskolába.

Az apa a kora délutáni órákban biciklivel vitte a kislányt az iskolába, akit viszont a betegsége miatt nem fogadtak, így kénytelenek voltak visszafordulni. Hazafelé aztán a két település közötti útszakaszon megálltak, a férfi a gyermeket arcon ütötte, levette az alsóneműjét, majd szexuális erőszakot követett el ellene.

A férfi az esti órákra vitte haza lányát a nagymamához, aki észlelte, hogy a gyerek rosszul van, remeg, ruházata szakadt, piszkos, és a testén csikarási nyomok vannak. Miután kikérdezték, elmondta, hogy mit tett vele az apja.

 

Az ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottra fegyházbüntetés kiszabását (azzal, hogy ne lehessen feltételes szabadságra bocsátani), valamint szülői felügyeleti jogának megszüntetését indítványozta a később született gyermekeire is vonatkozóaan, továbbá végleges eltiltását minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, gondozását végezné.

 

(Címlapkép: illusztráció; Pixabay)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló