2023. március 21., Benedek

Riasztó

#katasztrófavédelem #szélvihar #viharkár

Fákat döntött ki. tetőket sodort el a viharos szél a megyében


A viharos szél okozta károk felszámolásához szombaton délutánig huszonöt esetben kérték Heves vármegye tűzoltóinak segítségét, többnyire nagyméretű fák dőltek, faágak szakadtak az úttestre, járdára és okoztak forgalmi akadályt. Több esetben a villamos- vagy a távközlési vezetéket is megrongálták a kidőlő fák.

 

A tűzoltók tizenöt helyszínre vonultak megyeszerte fakidőléshez, az erős szél 4 esetben rongált meg épületet, ezek közül 2 esetben volt szükség lakosságvédelmi intézkedésre, mely során egy-egy ember rokonokhoz költözött. A legtöbb vonulás Hatvan, Gyöngyös és Eger területén történt.

 

 

 

 

A káresetek felszámolásában az egri, gyöngyösi és hatvani hivatásos tűzoltó-parancsnokságok és a füzesabonyi, pétervásárai és hevesi katasztrófavédelmi őrsök tűzoltói vettek részt, motoros láncfűrészekkel a kidőlt fákat, leszakadt gallyakat feldarabolták és kézi erővel az akadályokat, útzárakat megszüntették, a házak tetejéről a leszakadt veszélyes részeket eltávolították.

 

 

 

 

Erős szélben, ha nem muszáj ne hagyjuk el otthonunkat,  figyeljük a szén-monoxid-érzékelőt is, mert a szél visszanyomhatja a levegőt a kürtőkbe.

Ha mindenképpen el kell indulnunk, vagy éppen úton vagyunk:

Gyalogosan ne menjünk recsegő, ropogó faágak, fák közelébe!

Autónkkal ne parkoljunk veszélyes fa alá!

Ne menjünk leszakadt villanyvezeték közelébe sem, de jelentsük be, ha ilyet látunk!

Védjük szemünket a portól, fejünket a szél sodorta tárgyaktól, faágaktól!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló