2024. július 23., Lenke

Riasztó

#nyomozás #állatkínzás #macskabunda

Ez lett a vége a győri macskabunda-ügynek


A rendőrség állatkínzás miatt indított eljárást, de utána nagy lett a csönd, ezért az Ugytudjuk.hu rákérdezett.

 

Tavaly november 29-én számoltunk be róla, hogy az egyik állatvédő Facebook-oldalon megjelentek szerint macskabundát árulnak a győri adventi vásáron. 

Rendőri intézkedés is történt akkor, melyre az ugytudjuk.hu rá is kérdezett a megyei kapitányságnál.

Az Ön által feltett kérdésekkel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az ügyben a Győri Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya állatkínzás vétsége miatt büntetőeljárást indított

– válaszolták.

macskabunda
Kép forrása: Magyar állatvédők Facebook-csoport

Az ügyben megszólalt Dézsi Csaba András győri polgármester (Fidesz-KDNP) is, aki elmondta:

"Győr városának vezetése elkötelezett az állatvédelem iránt. Ezt a cselekedetet visszataszítónak és megengedhetetlennek tartjuk."

Hozzátéve:

Kértük a Győri Vásár Kft.-t, hogy a vállalkozóval a szerződést azonnali hatállyal mondja fel és haladéktalanul távolítsa el az árusok köréből.

A vásárszervező cég pedig december 1-én a GyőrPlusz cikkében így reagált:

Az eset sajtóban való megjelenése után, illetve amint értesültünk az esetről megtettük amit helyesnek véltünk, megszüntettük az árusítás lehetőségét és szerződést bontottunk vele

– fogalmaztak.

Mentségünkre szóljon, hogy évek óta bárminemű precedens nélkül árult nálunk az illető, így nem is hittünk a szemünknek, amikor megjelent a kép a kitömött macskáról az interneten. A helyszínen mi már nem tapasztaltuk ezt a látványt, de a kép magáért beszélt, ezért természetesen felléptünk ellene

– szólt a közleményük.

 

Az ügy az állatvédők körében nagy felháborodást keltett. "Indulunk Győrbe, hogy utána járjunk a macskából készült bunda ügyének" – jelent meg a Magyar Szőrmeellenes Liga Facebook-oldalán – számolt be róla az ugytudjuk.hu december 15-i cikke.

 

Ezután viszont nemigen lehetett hallani az ügy fejleményeiről, így az Ugytudjuk rákérdezett az ügyben eljáró rendőrségnél. 

Kérdésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy az ügy 2021. december 10-én megszüntetésre került, mivel a rendelkezésre álló adatok, illetve bizonyítási eszközök alapján, nem volt megállapítható a bűncselekmény elkövetése

– válaszolta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Válaszukból nem derül ki, konkrétan milyen adatokból jutott a rendőrség erre a következtetésre. Ha megtudunk valamit erről, beszámolunk róla.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló