2022. szeptember 25., Eufrozina Kende

Riasztó

#rendőrség #hadházy ákos #brfk #megfigyelés

Engedély nélkül figyelhették meg Hadházy Ákost

Székely Zoárd 2022.05.11. 08:11

A független képviselőt nem lepte meg a hír.

Bejelentést kapott az ügyészség, hogy engedély nélkül figyelhettek meg embereket a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályának nyomozói az elmúlt években. A célszemélyek közt volt a Ligetvédők több tagja, egy ismert celeb és Hadházy Ákos is – írja a Blikk.

Mindig is úgy gondoltam, hogy nyomon követik a munkásságomat, megfigyelhetnek. Az, hogy kiderül, a gyanúm beigazolódott, nem okoz különösebb meglepetést

– nyilatkozta a lapnak a független képviselő.

 

A megfigyelésről Hadházy is kapott információt, rá is kérdezett a BRFK-nál, milyen intézkedéseket foganatosítottak vele szemben, de választ még nem kapott.

Nem szabad az árnyékba húzódni és behódolni. Meg kell mutatni, nem tudják az embert megfélemlíteni

– jelentette ki a politikus, majd hozzátette, hogy folytatja a munkáját, akárcsak a korrupció elleni küzdelmét.

 

A lap az engedély nélküli megfigyelésekről megkérdezte a BRFK-t, de onnan átirányították a Központi Nyomozó Főügyészséghez (KNYF), amelynek szóvivője annyit közölt, hogy a bejelentést az ügyészség egy másik, folyamatban lévő ügy kapcsán vizsgálja.

 

A Blikk emlékeztet rá, nyáron Budapest rendőrfőkapitánya visszavonta a Felderítő Főosztály vezetőjének, két osztályvezetőjének a kinevezését egy olyan ügy miatt, amelyben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozott. Hat embert akkor gyanúsítottként hallgattak ki, egy embert letartóztattak, a lap szerint már nyolc gyanúsított van.

 

 

Címlapfotó: MTI/Mónus Márton

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló