2023. június 5., Fatime

Riasztó

#eger #ittas vezetés #videó #baleset #viadukt

Emlékeznek az egri viaduktnál történt óriási balesetre? Most vádat emeltek a piásan vezető sofőr ellen

2021.01.26. 09:45

Az idős férfi képtelen volt elkanyarodni, csodával határos módon úszta meg a borulást. Az esetről döbbenetes videó is készült.

Az Egri Járási Ügyészség emelt vádat azzal a 68 éves férfival szemben, akinek többszörös szabályszegése folytán súlyos, anyagi káros baleset történt Eger ikonikus közlekedési csomópontjánál, a viaduktnál. Az ügyről az Egri Ügyek is beszámolt, itt megnézheti a balesetről készült videót is.

 

Az idős férfi 2020. július 19-én 18 óra 37 perckor a mindig sűrű forgalmú Kisasszony utcában úgy vett részt az általa vezetett személygépkocsival a közúti forgalomban, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Amikor a csomóponthoz ért és a viaduktra vezető négy sávos útról a szintbeli kereszteződésnél jobbra kívánt lefordulni, súlyos fokú ittassága folytán ezt az egyszerű manővert nem tudta végrehajtani, és a járművel az útpadkára futott, ami megdobta, ezért elhagyta az utat. Az autó a levegőben megpördült, végül pedig a néhány méterrel alacsonyabban fekvő lehajtó útra zuhant, ahol a tetején landolva állt meg. Az alábbi képek a helyszínen készültek.

viadukt2

 

viadukt1

A baleset - melyben az autót vezető férfi csodával határos módon csak könnyebb sérüléseket szenvedett - a vádlott ittassága mellett azért következett be, mert a járművezető nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett a gépkocsival, így egyidejűleg több KRESZ szabályt is megszegett.

Az Egri Járási Ügyészség az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolt elkövető esetében arra tett indítványt a vádiratában, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével - büntetővégzésben - pénzbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást szabjon ki vele szemben.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló