2023. január 29., Adél

Riasztó

#baleset #bíróság #gázolás #biciklis

Elütött egy biciklist Füzesabonyban, majd testvérére kente a balesetet egy 25 éves férfi

Székely Zoárd 2021.10.12. 08:33

Másnap viszont feladta magát.

Segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség az ellen a 25 éves férfi ellen, aki 2021 márciusában az esti órákban Füzesabonyban közlekedett kocsijával, amikor haladása során célt tévesztett és rossz utcába kanyarodott be. A rossz irányt hátra menetbe kapcsolással próbálta korrigálni, melyet azonban figyelmetlenül hajtott végre, így elütötte a mögötte közlekedő kerékpárost.

A sofőr észlelte az ütközést azonban nem állt meg segíteni, hanem elhajtott a helyszínről. A biciklis nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést, bordatörést szenvedett.

A baleset után a rendőrök gyorsan azonosították az elkövetőt, akinek a házánál megjelentek és közölték vele érkezésük okát. A rendőri intézkedés során a pánikba esett vádlott úgy döntött, hogy testvérére tereli a közlekedési baleset okozásának gyanúját és valótlanul azt állította, hogy a kocsit nem sokkal korábban oldalági rokona vezette.

 

Átgondolva tettét másnap a férfi a balesettel összefüggésben tett vallomása során feltárta előző napi nyilatkozata valótlanságát, tisztázta testvérét és beismerte a bűncselekmények elkövetését.

 

A történetnek az ártatlan személy bajba keverésével kapcsolatos szála miatt a Füzesabonyi Járási Ügyészség –  mint erre illetékes vádhatóság – hamis vád bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

 

A büntetlen előéletű férfivel szemben a központi járási ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás, a Füzesabonyi Járási Ügyészség pedig pénzbüntetés kiszabására tett külön-külön indítványt.

 

 

Címlapfotónk illusztráció: MTI/ Mihádák Zoltán

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló