2024. február 24., Szökonap

Riasztó

#ügyészség #internetes csalás

Elszámolási vita után internetes visszaélés lett a vége


A Büntető Törvénykönyv szerint, aki információs rendszerben lévő adatot jogosulatlanul vagy jogosultsága kereteit megsértve megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Az Egri Járási Ügyészség most egy ilyen ügyben emelt vádat.

 

A vád szerint egy egri férfi 2022 novemberét megelőzően egy helyi cég alkalmazottja volt, ekkor azonban a vádlott kapcsolata pénzügyi elszámolási vita miatt megromlott a cég vezetőjével. A munkája során a férfi feladata volt a kft. internetes oldalának szerkesztése, így rendelkezett az oldal kezeléséhez szükséges felhasználói névvel és jelszóval.

 

A vádlott munkaviszonya 2022 novemberében megszűnt, majd távozott a cégtől, így nyilvánvalóan befejeződött számára a gazdasági társaság internetes oldalának kezelési jogosultsága is. A férfi ennek ellenére – a cégvezetővel való nézeteltérés miatt – a felhasználói nevével és jelszavával belépett az oldalra, ahonnan a munkavégzése során készített képeket törölte, így jogosulatlanul megváltoztatta a cég internetes oldalát.

 

A járási ügyészség adat megsértésének bűntettével vádolja a cég korábbi munkavállalóját. A vádhatóság vádiratában vele szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

indexkép: Getty Images, illusztráció

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló