2024. július 23., Lenke

Riasztó

#baleset #bíróság #gondatlanság #kékfény

Elsodort egy biciklist Mezőtárkány és Füzesabony között, majd árokba csúszott, kiszállt a kocsiból és elsétált

Székely Zoárd 2022.06.08. 11:34

Nem, ez nem a Benny Hill Show...

 

Közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség az ellen a 49 éves férfi ellen, aki 2019 februárjában, az éjjeli órákban az M3-as autópályán Miskolc felé igyekezett, amikor figyelmetlensége miatt nem észlelte, hogy előtte egy másik autó halad, így járművével fékezés nélkül a másik kocsi hátuljának ütközött.

A vétlen sofőr nyaki, ágyéki és mellkasi zúzódásokat szenvedett, továbbá megsérült a jobb mellébe ültetett implantátum is, amit műtéti úton kellett cserélni.

Az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta az ügyben.

 

Elsodorta a biciklist, aztán az árokban kötött ki az autóval

 

Egy másik esetben segítségnyújtás elmulasztásával és járművezetéstől eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetéssel vádolja a központi járási ügyészség azt a középkorú férfit, aki 2021 őszén Mezőtárkányból haladt Füzesabony felé autójával, amikor elsodorta az úttest szélén tekerő kerékpárost, aki leesett a bicikliről és 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A sofőr továbbhaladva megpróbált megfordulni, de közben az árokba csúszott.

Miután sikerült kiszállnia az autójából, elindult vissza, a baleset helyszíne felé, ám ott nem állt meg, hanem odaköszönt a közben megérkezőknek, majd mintha mi sem történt volna, gyalogosan folytatta tovább az útját.

Súlyosbító körülménynek számít, hogy a hatóság korábban már eltiltotta a férfit a vezetéstől, így az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló