2024. július 14., Örs Stella

Riasztó

#ügyészség

Ellopta a falról a szomszéd tévéjét egy férfi Kerecsenden


Elment a tv adás, eladás lett belőle

 

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt az elkövetővel szemben. 

 

A cselekmény idén januárban történt, amikor a vádlottnak éppen nem volt munkája, így jövedelemmel sem rendelkezett, pénzre azonban szüksége volt. Ezért elhatározta, hogy felkeresi a szintén szegényes körülmények között élő szomszédját, elmondása szerint azért, hogy kölcsönkérje a fűrészét, amivel eladásra szánt tűzifát akart vágni a saját udvarán.

 

A sértett nem tartózkodott otthon, amit a vádlott úgy használt ki, hogy a lakás zárt bejárati ajtaját befeszítve bement a szobába, majd ott lerángatta a fali konzolról ismerőse 126 centiméter képátmérőjű tévékészülékét, és azt a hozzá tartozó távirányítóval együtt hazavitte. A 80.000 Ft értékű tévét röviddel később 10.000 forintért eladta egy közeli faluban. A vevő nem tudott arról, hogy lopott dolgot vesz, amit az is igazol, hogy amikor erre fény derült, a készüléket visszaadta a tulajdonosának.

 

A járási ügyészség kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja a 30 éves elkövetőt. A vádirat közérdekű munka büntetés kiszabására tartalmaz indítványt.

 

indexkép: Getty Images, illusztráció

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló