2022. január 28., Károly Karola

Riasztó

#eger #szén-monoxid

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Egerben

Barna Benedek 2021.11.29. 14:57

Bőven akadt dolga a megye tűzoltóinak az elmúlt napokban: vonultak tüzekhez, közlekedési balesetekhez, elázott pincéhez és szén-monoxid-szivárgáshoz is.

 

Akadt dolga a Heves megyei lánglovagoknak az elmúlt hétvégén: a katasztrófavédelem hétfői összefoglalója szerint péntektől vasárnapig összesen 20 segélyhívás érkezett a helyi műveletirányítási központjába. 5 tűzesethez és 12 műszaki mentéshez kellett kivonulni, míg két esetről kiderült, hogy téves, egy harmadik pedig szándékosan megtévesztő jelzés volt.

 

Felborult autók és gázszivárgás miatt is vonultak pénteken

 

Pénteken kora délután az egri hivatásos tűzoltók vonultak a 24-esen, Eger és Egerbakta között történt balesethez, melyről portálunk is hírt adott. Az egység áramtalanította a felborult járművet, majd biztosította a helyszínt. Az autó utasát a mentők ellátták.

 

Egy másik pénteki esetben, amelyről a katasztrófavédelem beszámolt, a szén-monoxid-érzékelő mentett életet Egerben.

A Vörösmarty Mihály úton egy társasház lakásában egy vízmelegítő közelében jelzett élesen, a város hivatásos tűzoltóinak mérései is megerősítették a gyilkos gáz jelenlétét a helyiségben. Az érzékelőnek köszönhetően a lakók nem szenvedtek mérgezést.

A pétervásárai katasztrófavédelmi őrs tűzoltói Bátor határába vonultak délután, ahol egy gépjármű oldalára borult. Az egység áramtalanította a járművet. A helyszínről az alábbi fotót osztották meg:

DSC00343

A gyöngyösi hivatásos tűzoltókat a Gyöngyös és Karácsond közötti úton történt frontális karambolhoz riasztották délután, mindkét sérült autót áramtalanították, majd az egyik járművet feszítővágó eszközzel megbontották és egy embert emeltek ki belőle. A járművekben hárman utaztak, egy ember súlyos, kettő pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

 

Szintén délután Eger és Szarvaskő között egy autó felborult pénteken. Az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit, a forgalmi akadályt képező járművet az út mellé tolták. Az autó vezetője nem sérült meg. Késő este a hevesi hivatásos tűzoltók áramtalanítottak egy Átány határában balesetet szenvedett autót. 

 

Szombaton beázott pince és karambol adott munkát a tűzoltóknak

 

Szombaton délelőtt nagy mennyiségű víz volt Egerben, a Klapka György utcában, egy ingatlan pincéjében. Az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport tagjai két elektromos szivattyúval távolították el a vizet.

 

Este frontálisan ütközött össze két személyautó Egerben a viadukton, a II. Rákóczi Ferenc úton. Az egri hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével az összetört járműveket megbontották és azokból három sérültet kiemeltek. A balesetben egy ember súlyos, három ember pedig könnyű sérüléseket szenvedett, a mentők kórházba szállították őket. 

 

Gyönyösi ház fürdőszobjában volt gázrobbanás a hét utolsó napján

 

Vasárnap délelőtt egy kisteherautó villanyoszlopnak ütközött, amely kidőlt Hatvan Bibó István utcájában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet.

 

Délután gázrobbanás történt egy családi ház fürdőszobájában Gyöngyösön, az Epreskert utcában. A helyiségben egy vízmelegítő és egy sziesztakályha működött, a detonációtól az ingatlan tetőszerkezete is megrongálódott. A város hivatásos tűzoltói a fali gázkazánt és egy gázpalackot kivittek a házból, majd visszahűtötték a palackot. A három lakó közül egy súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították. A lakók átmenetileg rokonokhoz költöztek.

 

Vasárnap éjszaka kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy tizenöt négyzetméteres melléképület Besenyőtelek Erdélyi utcájában. A füzesabonyi és a hevesi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. A tűzben három kutya elpusztult.

 

(Indexkép forrása: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldala – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló