2024. április 20., Tivadar

Riasztó

#ügyészség #közlekedési baleset #motorbaleset

Elcsapta az egri motorosokat, talán meg tudják beszélni


 

Amennyiben egy gondatlanul okozott közlekedési baleset következtében – az elkövetőn kívül – más 8 napon túl gyógyuló sérülést szenved, a cselekmény közúti baleset gondatlan okozása vétségének minősül, amit a Büntető Törvénykönyv egy évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

Ilyen ügyekben gyakori az eljárás felfüggesztése mellett a közvetítői eljárás elrendelése. Az alábbi ügyben is erre került sor.

 

Az Egri Járási Ügyészség határozata szerint egy férfi 2022 novemberében Egerben haladt autójával és balra egy kapubejáróhoz akart bekanyarodni. Vele szemben egy motoros közlekedett, melyen utasként ült a sértett. Az autóvezetőnek, mint a balra bekanyarodó jármű vezetőjének a KRESZ szabályai szerint elsőbbséget kellett volna adni a szemből érkező és egyenesen továbbhaladó jármű részére, azonban a terhelt figyelmetlen volt, megkezdte a kanyarodást, mely során nekiütközött a motornak. Az ütközés hatására a motor vezetője és utasa is lerepültek a járműről. 

 

A balesetben a motoros utasa súlyos, bordatöréssel jár sérülést szenvedett.

 

Az érintettek – a gyanúsított és a sértett – kérték az ügy közvetítői eljárásra utalását és mivel annak minden további jogszabályi feltétele fennállt az ügyészség az eljárás hat hónapra történő felfüggesztése mellett azt elrendelte.

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló