2023. május 31., Angéla Petronella

Riasztó

#ügyészség #kés #riasztó

Elbújt a mellékhelyiségben egy egri nő, hogy késsel támadhasson volt férjére

Nagy Donát 2022.02.07. 10:22

Eredetileg azért ment a férfi házához, hogy megbeszélje a pénzügyi nézeteltéréseket, de aztán jobb ötlete támadt.

A vádirat szerint a nő 2021 nyarán elvált férjétől, mert úgy vélte, hogy több mint három évtizedig tartó házasságuk alatt a férfi többször félrelépett, írja az ügyészség. A válást követően a nő Egerbe költözött, de 2021. szeptember 9-én úgy döntött, felkeresi volt férjét, hogy megbeszéljék pénzügyi vitájukat.

 

A volt feleség a kora esti órákban, zaklatott lelkiállapotban érkezett a törökszentmiklósi családi házhoz.

Miután hiába csengetett, átmászott a kerítésen, betörte az egyik ablakot, és azon át bement a házba, majd leengedte maga mögött a redőnyt, hogy a bejutás nyomait leplezze.

A konyhapultról magához vett egy 20 cm pengehosszúságú konyhakést, bement a WC-be, kicsavarta a villanykörtét és a sötétben megbújva várta volt házastársa hazaérkezését.

 

A férfi a házba belépve meglátta a betörés nyomait, ezért kiment az udvarra, és telefonon értesítette a rendőrséget. Ekkor a nő előbújt rejtekhelyéről, követte a férfit az udvarra, és a késsel a sértett hasa felé döfött. A kés pengéje a férfi nadrágövébe fúródott és eltört. Ezért a nő bement a konyhába, felkapott egy másik konyhakést, visszaszaladt az udvarra és megint rátámadt a sértettre.

wc-
Fotó: ugyeszseg.hu / Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A férfi engedéllyel tartott gáz-riasztó pisztolyával támadójára lőtt, de a fegyver nem működött, ezért levett a szárítókötélről egy ruhadarabot, és azzal próbálta kiütni a nő kezéből a kést.

Volt házastársa azonban hatszor megszúrta, mire sikerült lefegyvereznie és a rendőrök kiérkezéséig lefognia őt.

A bántalmazás következtében a férfi súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, és csak kitartó védekezése akadályozta meg volt feleségét célja elérésében

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat a 59 éves nő ellen.

 

A főügyészség vádiratában börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabására, közügyek gyakorlásától eltiltásra, és arra tett indítványt, hogy a bíróság zárja ki a vádlottat a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló