2024. április 17., Rudolf

Riasztó

#eger #zsarolás #kékfény #riasztó

Egykori barátnőit zaklatta és zsarolta egy zűrös férfi Egerben

Nagy Donát 2022.06.29. 10:58

Az egyik nő autójára nyomkövetőt szerelt, a másikról titokban szexvideót készített, majd azzal fenyegette, hogy ha nem tippmixezik helyette, másoknak is elküldi a felvételt.

 

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki különböző módszerekkel két volt barátnőjét is zaklatta és zsarolta.

 

A Heves Megyei Főügyészség szerdai sajtóközleménye szerint a bűnügyi felügyelet alatt álló 40 éves elkövető tavaly októberig Egerben élt élettársi kapcsolatban azzal a nővel, akit a szakításuk után nem csak megfigyelt, de folyamatosan zaklatott is.

 

A különválásba belenyugodni képtelen férfi egy mágneses jeladót helyezett el egykori párja autójának alvázán, hogy nyomon tudja követni a mozgását. A nő karácsony előtt azonban felfedezte a nyomkövetőt, amit át is adott a rendőrségnek.

 

A közleményből kiderül, hogy a nőnek az ősz folyamán többször is rendőri intézkedést kellett kérni ellene, mert a férfi visszatérően megszegte a bíróság által elrendelt távoltartás szabályait.

A férfi személyesen, és több száz kéretlen, részben fenyegető hangvételű telefonüzenettel is tartósan háborgatta egykori párját, akit gyakran követett is.

Bevett szokása volt az is, hogy váratlan időpontokban virágcsokrot helyezett el a nő ajtaja elé. A férfi mindezzel zaklatóan beleavatkozott a nő mindennapi életvitelébe, ami miatt előbb november végén szabálysértési, majd december végén bűnügyi őrizetbe került, írja a főügyészség.

 

A szakítás után tanúsított magatartása ellenére a vádlott a nővel való együttélése alatt nem volt hűséges a sértetthez. Alkalmi kapcsolatot létesített ugyanis egy másik nővel, akit később megzsarolt a szexuális együttlétükről a telefonjával titokban készített felvétel birtokában.

A férfi tavaly ősszel közölte az érintett nővel, hogy a videót nem hajlandó kitörölni a mobiljából, sőt amennyiben nem tesz fel az ő nevében fogadásokat a Tippmixen, akkor a felvételt másoknak is elküldi. Emellett a vádlott hasonló, a sértettben komoly félelmet keltő fenyegetésekkel arra is rákényszerítette a nőt, hogy összesen csaknem kétmillió forint készpénzt adjon át neki, több részletben.

A járási ügyészség zsarolás és zaklatás bűntette mellett több más bűncselekménnyel is vádolja az elkövetőt, akivel szemben 4 év végrehajtandó börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra tett mértékes indítványt a bíróságra benyújtott vádiratában.

 

Címlapképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló