2021. szeptember 24., Gellért Mercedesz

Riasztó

#vádemelés #fellebbezés #pedofília

Az egri bíróság unokahúga megerőszakolása miatt ítélt el egy férfit, ő viszont a felmentését kéri

Barna Benedek 2021.07.23. 14:23

15 év fegyházra ítélték, fellebbezett.

 

Az Egri Törvényszék a 46 éves vádlottat tizenkettedik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és más szexuális bűncselekmény miatt 15 évi fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. Végleges hatállyal minden olyan foglalkozástól és egyéb tevékenység végzésétől is eltiltotta, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, gondozását vagy gyógykezelését végzi, vagy ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll – számolt be pénteken az ugyeszseg.hu.

 

Az ítéleti tényállás szerint

a vádlott előbb egy Heves megyei községben, később pedig a fővárosban létesített erőszakkal nemi kapcsolatot gyermekkorú unokahúgával. Rokonként a bizalmi helyzetével visszaélve a mindössze 8 éves kisleány jelenlétében pornográf tartalmú filmeket nézett, későbbi időszakban pedig nemi vágyának kielégítése végett erőszakkal és fenyegetéssel szexuális cselekményekre kényszerítette.

A gyermekkorú sértett ellenállását a családját érintő fenyegetésekkel, valamint testi erőszakkal törte meg. Azzal fenyegette őt, hogy amennyiben fajtalan vágyának nem tesz eleget, az édesapja börtönbe kerülhet, szeretteit pedig szintén hasonló módon zaklatja. Súlyosan szeméremsértő magatartásával a sértett személyiségfejlődését traumatizálta. A megfélemlített leány csak tizenhat éves korában tárta fel a bűncselekményt az édesanyjának.

 

Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. A fellebbezésekről a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla dönt.

 

A közlemény szerint a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja az, hogy a törvényszék a megalapozott tényállásból helytállóan következtetett a vádlott bűnösségére, és a kiszabott büntetések is törvényesek.

 

(Indexfotó: pixabay.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló