2024. március 3., Kornélia

Riasztó

#tűz #robbanás #maklár

VIDEÓ – Égő mécses miatt robbant fel a kedden lakhatatlanná vált ház Makláron

Kovács Dávid 2022.03.03. 08:37

Édesanyja emlékére gyújtott gyertyát egy férfi. Mindene elégett, lényegében hajléktalanná vált.

Elhunyt édesanyja emlékére gyújtott gyertyát az a férfi, akinek kedden felrobbant a háza Makláron, derült ki a Tények riportjából.

 

A héten az Egri Ügyek is beszámolt róla, hogy kedd délután teljes terjedelmében égett egy családi ház és egy melléképület a maklári Alkotmány utcában. A ház lakhatatlanná vált, a tűz egy szomszédos épületet is veszélyeztetett.

 

maklár-tűz2
Fotó: Agria Tv

 

 

A 100 négyzetméteres épület teljesen leégett, a tűz egy gázpalackot is elért, emiatt robbant fel minden. A tetőből csak az elszenesedett gerendák maradtak meg, az oltás után a kertben szanaszét hevert az elégett berendezés. Még a ház melletti melléképület is megsemmisült.

 

A ház lakója hazafelé jövet látta meg a felszálló füstöt. Később kiderült: a tüzet és a robbanást egy mécses okozhatta, amit a férfi az édesanyja emlékére gyújtott – és annak ellenére, hogy elment az otthonából, égve is hagyott. A tűzoltók órákig küzdöttek a lángokkal. A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerdai közlése szerint tizenegy tűzoltó négy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezte meg a tüzet.

 

A férfi egyedült élt a házban. Most gyakorlatilag hajléktalan lett, mindene elégett. A katasztrófavédelem közlése szerint a lakó elhelyezéséről a helyi önkormányzat gondoskodott, a Tények úgy tudja, a férfit az egri tűzoltók szállásolták el ideiglenesen az egyik tűzoltószertárban.

 

A Tények riportját itt lehet megnézni:

 

 

 

(Indexkép: Agria Tv Bt)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló