2023. december 4., Borbála Barbara

Riasztó

#eger #heves megye #közlekedési baleset #ellenőrzés #rendőrségi akció

Egerben és az M3-ason akcióztak a rendőrök – Több mint 30 szabálytalankodót szűrtek ki néhány óra alatt

Barna Benedek 2022.01.24. 16:03

Egyesek táblákat hagytak figyelmen kívül, mások az övet nem csatolták be, de volt elmulasztott elsőbbségadás és szabálytalan kanyarodás is.

 

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság és az Egri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai január 21-én ellenőrzést tartottak Egerben és az M3-as autópályán, hogy kiszűrjék a személyi sérüléses balesetek legfőbb okainak számító közlekedési jogsértéseket – számolt be a police.hu.

 

Az összefoglaló közlemény szerint

a rendőrök néhány óra alatt 33 esetben tapasztaltak jogsértést.

20 esetben közigazgatási bírságot, míg 10 esetben helyszíni bírságot szabtak ki. Két járművezetővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, továbbá figyelmeztettek egy sofőrt, aki a vezetői engedélyét nem tartotta magánál.

közlekedés-jogsértés-police
Fotó: police.hu

Az említett eseteknél

a tilos jelzés, a behajtani tilos és a kötelező haladási irány jelzőtábla figyelmen kívül hagyása, a biztonsági öv használatának elmulasztása és a szabálytalan bekanyarodás, valamint az elsőbbségadás elmulasztása miatt történt az intézkedés.

A rendőrség azt kéri a közlekedőktől, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat, mert egy apró hiba is súlyos balesethez vezethet.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló