2022. május 27., Hella

Riasztó

#eger #testi sértés #rongálás #garázdaság #járólap

Kitiltanák Egerből az erőszakos fiatalembert, aki betonlapot dobott egy kocsira és a főtéren balhézott

Barna Benedek 2021.07.21. 11:16

Kártérítést is fizettetne vele az ügyészség.

 

Az Egri Ügyek is hírt adott róla, hogy tavasszal a II. Rákóczi Ferenc úti tömbház tetejéről egy járólapot dobtak le egy parkoló autóra, amelyben súlyos kár keletkezett (személyi sérülés azonban szerencsére nem történt). Később elfogtak egy 20 éves fiatalembert, aki garázdán viselkedett, és kiderült róla, hogy ő volt az, aki a betontömböt ledobta a panelházról. 

 

Az ügyészség szerdai közleménye alapján a letartóztatásban lévő fiatal férfival szemben most emelt vádat az Egri Járási Ügyészség a tavasszal sorozatban elkövetett erőszakos és a köznyugalom megzavarására alkalmas bűncselekmények miatt.

 

A már többször büntetett, csavargó és italozó életvitelt folytató vádlott – miután összeveszett a Jászságban élő családjával – Egerbe utazott, ahol nappalait és éjszakáit is a közterületen töltötte.

Március 26-án délután az ittas fiatal a nyitott bejáraton át feljutott egy tíz emeletes egri társasház tetejére, ott előbb könnyített magán, majd felkapott egy 40x40 centiméteres járólapot, melyet puszta szórakozásból a mélybe hajított. A súlyos betonelem egy, a társasház előtt parkoló gépkocsira esett, betörve annak szélvédőjét és behorpasztva a jármű tetejét. A rongálással az elkövető közel egymillió forintos kárt okozott az autó tulajdonosának.

kocsi_logo-980x735

Két hónappal később, május 21-én este a vádlott a város főterén hangoskodott, és minden indok nélkül odalépett egy fiatalkorú fiúhoz, akibe nagy erővel többször is belerúgott. A rúgások egyike az álló sértettet a fején érte, ennek ellenére – a véletlennek köszönhetően – csupán könnyű sérülést eredményezett. Az elkövető pár nappal később, ugyancsak az egri Dobó téren ittas állapotban két másik fiatalkorút is bántalmazott. A rendőrség ezt követően vette őt őrizetbe.

 

Az ügyészség nagyobb kárt okozó rongálás bűntettével, garázdaság vétségével, továbbá többrendbeli súlyos-, illetve könnyű testi sértés kísérletével vádolja a terheltet.

A vádhatóság a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben, emellett határozott időre tiltsa ki őt Eger városából, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezze kártérítés megfizetésére is.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló