2022. augusztus 10., Lőrinc

Riasztó

#eger #lopás #vádemelés #áruház

A lopásgátlókat levágva próbált lelépni a ruhákkal az egri üzletekben garázdálkodó bolti szarka

Barna Benedek 2021.10.19. 13:45

Nem jött össze a dolog – jött a lebukás, most pedig a vádemelés.

 

Az Egri Járási Ügyészség most két esetben is olyan elkövetőkkel szemben nyújtott be vádiratot, akik áruházakból vagy plázák üzleteiből tulajdonítottak el különböző árukat, édességeket, ruházati termékeket – tájékoztatta portálunkat Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

 

Magára kapta a ruhákat a próbafülkében

 

A vádhatóság által szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt benyújtott vádirat szerint egy 20 éves férfi a 2020-as évben

több egri áruházból tulajdonított el illatszereket, csokoládékat, ruhaneműket úgy, hogy azokat részben a próbafülkébe vitte, és ott vagy felvette, vagy a ruházatába rejtette, majd megpróbált a boltból fizetés nélkül távozni.

Az üzlet dolgozói többször is kiszúrták, hogy mivel próbálkozik, és a rendőrség gyors kiérkezéséig a helyszínen visszatartottak.

clothing-g5bfba6bce_1280
Fotó: pixabay.com (Képünk illusztráció)

 

Az elkövető egy alkalommal – szakítva korábbi szokásával – nem boltból tulajdonított el számára idegen dolgot, hanem egy, az ingatlan elé kihelyezett 120 literes, 7.100 forintos kukát emelt el az utcáról.

 

Az Egri Járási Ügyészség a vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, továbbá arra is, hogy a vádlott fizessen kártérítést a szolgáltató részére a kuka ellopása miatt.

 

A tolvaj anyja fizetett a lenyúlt árukért

 

Továbbá az Egri Járási Ügyészség szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat az ellen a fiatal felnőtt férfi ellen, aki idén május 6-án

az Agria Park két üzletébe is bement, ahol különféle ruházati cikkeket vett magához, melyekkel besétált a próbafülkébe. Itt elővette a nála lévő tapétavágó kést, mellyel az áruvédelmi eszközt levágta a termékekről, majd azokat vagy felvéve vagy magánál elrejtve távozott az üzletekből. Egészen addig, amíg az egyik védelmi kapu jelzése le nem buktatta.

A vádlott által eltulajdonított dolgok értéke megtérült, mivel az édesanyja a lopott holmik ellenértékét kifizette az üzletben.

 

Az ügyészség az utóbbi vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben – amennyiben az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról – 60 nap elzárást szabjon ki.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló