2024. július 14., Örs Stella

Riasztó

#ügyészség #emberölés

Édesanyja halálát kívánta az ápolónő, morfinnal akarta túladagolni


 

A Heves Vármegyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 41 éves nő ellen, aki megpróbálta megölni az édesanyját.

 

A vád szerint a nő közel húsz éve szakképzett nővérként dolgozott a gyöngyösi kórház egyik osztályán. A vádlott pszichiátriai beteg édesanyja 2021 augusztusában bekerült a kórház egy másik osztályára, majd közel két hónap múlva a vádlott külön kérésére – egy utólag már nem tisztázható egészségügyi problémára hivatkozva – áthelyezték az intézménynek arra a részre, ahol ő is dolgozott.

 

A nő elhatározta, hogy megöli édesanyját, ezért a kizárólag orvosi utasításra beadható, külön zárható szekrényben tárolt morfint szerzett meg arra hivatkozással, hogy a gyógyszerre egy másik betegnek van szüksége.

 

A vádlott 2021 szeptemberében, amikor ügyeletesként dolgozott, különböző gyógyszerszármazékok keverékével infúzió útján beadva megpróbálta túladagolni beteg édesanyját azért, hogy a halálát okozza. Az anya a gyógyszer-túladagolás következtében súlyos, életveszélyes állapotba került, életét kizárólag a gyors orvosi beavatkozás, és az azt követő többhetes kezelés mentette meg.

 

A nő jelenleg bűnügyi felügyeletben van, így várja bíróság előkészítő ülését. 

 

A Heves Vármegyei Főügyészség a most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a nő a bíróság előkészítő ülésén beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A vádhatóság 8 év szabadságvesztés, végleges hatályú foglalkozástól eltiltás és 8 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

 

Az ügyben elsőfokon az Egri Törvényszék hoz döntést.

 

indexkép: Getty Images, illusztráció

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló