2024. február 24., Szökonap

Riasztó

Csőbe ragadt kiskutya segítségére siettek a tűzoltók Gyöngyössolymoson – FOTÓ

Barna Benedek 2021.06.02. 17:18

Egy órás mentés után végül sikerült kiemelni a csöppséget.

Egy 11 centiméter átmérőjű szennyvíz kifolyócsőbe szorult be egy hathetes kiskutya egy udvaron, kedd délután Gyöngyössolymoson. A gazdája a csőből nem tudta kiszedni kedvencét, ezért kétségbeesetten kérte a tűzoltók segítségét – számolt be a megyei katasztrófavédelem.

 

A gyöngyösi hivatásos tűzoltók a háztól körülbelül tíz méterre felemeltek egy csatornafedelet és azon egyikük lemászott. Megkereste a kifolyócső csatlakozását, majd tömlővel óvatosan vizet engedtek a lefolyócsőbe, néha fokozva a nyomást. Egy másik tűzoltó az ingatlan területén a csőbe világított és figyelte, hogy a víz mikor kezdi el sodorni a kis állatot.

 

Közel egy órás mentés után a víz már olyan közelre kivitte a kutyust a szűk csőben, hogy a végén várakozó tűzoltótól csupán karnyújtásnyira került. Ekkor a tűzoltó megragadta a bundáját és kihúzta a bajba jutott kis állatot a csőből, majd átadta az állatot a boldog tulajdonosának.

showImage-php

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló