2023. március 30., Zalán

Riasztó

#ügyészség #közlekedés #büntetőfékezés

Büntetőfékezés az M3-as autópályán, lebukott - VIDEÓ


30 km/órával lassított le 2 másodperc alatt azért, hogy megleckéztesse a mögötte jövőt - az Egri Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt vádat emelt a hatvan év körüli férfi ellen.
 
A vád szerint a sértett az M3-as autópályán utolért egy teherautót, amit meg akart előzni. A vádlott a megengedett sebességet túllépve haladt a belső sávban, amikor a sértett megkezdte előtte az előzést. A vádlott ekkor néhány méterre megközelítette a nála lassabban haladó sértettet és villogott rá. Az előzés befejezése után a másik sofőr visszatért a külső sávba, a vádlott pedig 160 km/órára felgyorsított és folytatta az útját.
 
A sértett gyorsítani kezdett, utolérte a vádlottat, és megközelítette úgy, hogy a követési távolság szabályait nem tartotta be. A vádlott ekkor azért, hogy a másik sofőrt megleckéztesse, hirtelen, 2 másodpercen keresztül fékezni kezdett. A büntetőfékezés során a vádlott sebessége a korábbi kb. 159,3 km/óráról 129,6 km/órára csökkent.
 
A sértett vészfékezéssel el tudta kerülni az ütközést, a vészfékezés végére a két jármű között csak kb. 2-2,5 méter távolság volt.
 
A járási ügyészség a közúti közlekedésben résztvevőkre különösen veszélyes, és az utóbbi időben elszaporodott cselekmény miatt – az egyébként büntetlen előéletű vádlottal szemben – felfüggesztett szabadságvesztés, közúti járművezetéstől eltiltás és pénzbüntetés kiszabását indítványozza.
 
A nyomozó hatóság az eset során felmerült egyéb KRESZ szabályszegések miatt mind a vádlottal, mind a sértettel szemben szabálysértési feljelentést tett.
 
A cselekményt a sértett fedélzeti kamerája rögzítette.
 
 

 

 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló