2024. július 14., Örs Stella

Riasztó

#rendőrség #kábítószer #drogdíler

Bélapátfalvi drogbáró az apja sírjában tartotta a drogot - VIDEÓ

Csarnó Ákos - police.hu 2024.03.12. 11:39

És az anyja segített neki a családi bizniszben

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) elfogta azt a 37 éves férfit és 60 éves édesanyját, akik a gyanú szerint Hevesben és Borsodban terjesztettek kábítószert. Az illegális családi drogbiznisz egyik rejtekhelye az évekkel ezelőtt meghalt apa nyughelye volt.

 

A KR NNI Bűnügyi Szolgálat Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály miskolci egysége még tavaly ősszel kezdett nyomozásba egy bélaptátfalvai férfival kapcsolatban, miután olyan információk jutottak el hozzájuk, hogy a 37 éves férfi rendszeresen nagy tételben vásárol speedet és extasyt, amiket aztán Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyékben értékesít.

 

 

Az eljárás előrehaladtával a nyomozók egyre több bizonyítékot gyűjtöttek össze anya és fia ellen, azonban a fordulópontot március 10-e hozta el számukra. Ekkor ugyanis a férfi a rendőrök szeme láttára adott el speedet két kuncsaftjának. Míg az édesanyja – férje sírhelyét felkeresve – a temetőben rejtette el az aznap megvásárolt drog nagy részét.

 

A síremlék koszorúkkal és fenyőágakkal letakart földje alól három kábítószerrel teli műanyagdoboz került elő, miután a rendőrök a nőt elfogták. Az étrendkiegészítős flakonokban összesen közel egy kilogramm fehér por volt, illetve közel 300, korona mintájú, rózsaszín tabletta, valamint több száz simítózáras tasak. Az elsődleges gyorstesztek alapján a por amfetamin, míg a tabletta extasy volt, de a részletes szakértői vizsgálatok még zajlanak.

 

fotó: police.hu

 

Az NNI miskolci nyomozói a 37 éves férfit és 60 éves édesanyját elfogásukat követően kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, míg a két vásárlót – egy domaházi és egy borsodnádasdi férfit – kábítószer birtoklásával. Az akcióban a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak segítségére volt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bükk Bevetési Alegysége. 

 

A gyanúsítottak kihallgatását követően a bélapátfalvai férfit a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, míg anyja és két vásárlója szabadlábon védekezik.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló