2022. szeptember 25., Eufrozina Kende

Riasztó

#közlekedési baleset #személyi sérülés #gondatlanság

Maradandó fogyatékosságot okozó sofőrök ellen emeltek vádat Egerben – Ilyen büntetés várhat rájuk

Barna Benedek 2021.08.18. 11:23

Mindkét autós esetében a figyelmetlenség vezetett balesethez.

 

Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti balesetek gondatlan okozása miatt emeltek vádat két sofőr ellen is Egerben – tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

 

Az egyik esetben az Egri Járási Ügyészség vádirata szerint egy 24 éves férfi 2019 nyarán a délutáni órákban Lőrinci belterületén meg akart fordulni a kocsijával, mely manővert figyelmetlenül hajtotta végre és járműve jobb első sarkával elütötte az arra közlekedő, elsőbbségi helyzetben lévő motorost. A baleset következtében a sértett lépét el kellett távolítani, így a motoros maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett.

pexels-sofőr
Fotó: pexels.com (Képünk illusztráció)

 

Szintén a központi járási ügyészség emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki 2019. október 25-én reggel Parádon közlekedett az autójával, és egy kereszteződésben akart megfordulni, ám figyelmetlensége miatt kis erővel meglökte az úton átkelő gyalogost, aki ettől egyensúlyát vesztve elesett. A balesetben a sértett a combnyak, valamint a szeméremcsont törését szenvedte el. Előbbi sérülésére figyelemmel nála később csípőprotézis beültetésére került sor, amely miatt a sérülései maradandó fogyatékosság visszahagyásával gyógyultak.

Az ügyészség mindkét esetben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, továbbá arra is, hogy a bíróság tiltsa el a vádlottakat a közúti járművezetéstől. Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a vádlottakat kötelezze a bíróság az eljárás során felmerült tetemes bűnügyi költségek megfizetésére.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló