2024. február 24., Szökonap

Riasztó

#heves megye #bíróság #fenyegetés

„Anyád, apád látja kárát" – fenyegette meg egy férfi egy Heves megyei falu polgármesterét

Székely Zoárd 2022.08.03. 09:42

Hálátlan lépés volt, de már bocsánatot kért az indulatos elkövető.

 

Hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy harmincas éveiben járó férfi ellen, aki megfenyegette egy Heves megyei falu polgármesterét.

 

A vád szerint 2021. szeptember 30-án délután a férfi mobiltelefonon hívta fel a faluja polgármesterét azzal, hogy az szerezze vissza azokat az építőanyagokat, amelyeket korábban ismeretlenek loptak el a felújítás alatt álló házából.

A polgármester jelezte, hogy az erélyes felszólításnak nem tud eleget tenni, mire a férfi indulatba jött, és közölte beszélgetőpartnerével, hogy ha nem intézkedik a dolgai visszaszerzése iránt, akkor „az anyja, apja látja kárát”.

A polgármesterben a fenyegetés komoly félelmet keltett, mivel tartott attól, hogy közeli rokonait bántódás érheti, ám az eset azért is kelthetett megütközést,

mivel éppen a polgármester volt az, aki a felújítás alatt álló ingatlant biztosította az indulatos férfi számára akkor, amikor annak leégett a lakóháza.

Ezt a nyomozás során a férfi is elismerte, és bocsánatot kért a választott vezetőtől.

 

Az ügyészség az elkövetővel szemben – a nyomozás során tanúsított magatartására is figyelemmel – próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

 

 

Címlapfotónk illusztráció. Forrás: Northfoto

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló