2023. december 6., Miklós

Riasztó

#mezőkövesd #ügyészség #részeg

Annyira részeg volt, hogy zebrát hallucinált egy útra Mezőkövesden, majd verekedni próbált, de végül ő törte össze magát

Kovács Dávid 2022.03.29. 16:59

Azért így is sikerült 60 ezer forintost kárt tennie egy autóban. Garázdaság és rongálás miatt emeltek vádat ellene.

A részegség valószínűleg legmagasabb szintjeit tapasztalhatta meg az a férfi, aki néhány hónappal ezelőtt került összetűzésbe egy autóssal Mezőkövesden. Hiába kezdeményezte ő a verekedést, annyira nem volt ura a helyzetnek, hogy végül többször is a földön kötött ki.

 

A 30 éves férfi 2021. október végén, már a déli órákban olyan részeg volt, hogy gyalogos átkelőt képzelt oda, ahol egyébként nem volt. A vádirat egész pontosan úgy fogalmaz: részegsége miatt az gondolta, hogy egy zebra van az úttesten, ezért kilépett a forgalom elé. Közben a tenyerét feltartva megállított egy arra közlekedő autót, miközben azt kiabálta:

itt zebra van, álljon meg!

A sofőr viszont elmagyarázta neki, hogy ott nincs semmilyen gyalogátkelő, mire a részeg férfi dühbe gurult, és a nyitott ablakon keresztül próbálta megütni a feleselő autóst. Mikor a sofőr kiszállt a kocsiból, az ittas fazon ökölbe szorított kézzel harci pozíciót vett fel, és ellenfele felé rúgott, aki viszont elkapta a lábát, majd tenyérrel ellökte, így az máris a földre esett.

Csakhogy a részeg férfi ettől még indulatosabb lett: a földről felkelve az autó sárvédőjébe rúgott, erre a vezető újból ellökte, így az megint a földre került. Dühében ekkor az út szélén növő virágokat kezdte el tépkedni, dobálni, majd amikor újból felállt, ismét a sárvédőbe rúgott.

Csakhogy az autós már nem akart több balhét, ezért visszaült a kocsijába, és hogy elkerülje a további konfliktust, inkább elhagyta a helyszínt. Viszont a tükörből látta, hogy a férfi továrra is az úttesten közlekedő autók között téblábol, ezért értesítette a rendőrséget.

 

Az ügyészség oldalán közzétett információk alapján a Mezőkövesdi Járási Ügyészség garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen, aki mintegy 60 ezer forintnyi kárt okozott a kocsiban. Az ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést indítványozott.

 

(Indexkép: Mezőkövesd / Wikipédia)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló