2024. április 20., Tivadar

Riasztó

Agarakat uszítottak egy őzsutára Átány közelében, a vadász puskával avatkozott közbe

2019.11.30. 00:00

Orvvadászathoz támadt kedve a fényes elméjű társaságnak, egyikük korábban egy cipőért verekedett a nyílt utcán.

 

Az Egri Járási Ügyészség a napokban négy terhelttel szemben emelt vádat több bűncselekmény miatt, melyeket a Heves megyei Átány községben követtek el az elmúlt években.

 

Az ügy elsőrendű vádlottja egy fiatalkorú személy, aki 2018 őszén két társával orvvadászatra indult a helyi vadásztársaság kezelésében álló külterületre. A vadászati jogosultsággal nem rendelkező vádlottak három agár fajtájú kutyát vittek magukkal azért, hogy azok ejtsék el az általuk kiszemelt állatokat. Rövid cserkelés után észre is vettek egy őzet, mely gyanútlanul sétált az erdőszélen.

 

A férfiak ráengedték a kutyáikat a vadra, de a közelben tartózkodó hivatásos vadászok megzavarták őket a bűncselekmény elkövetésében. A társaság vadászmestere végül kénytelen volt szolgálati fegyverével lelőni az ebeket annak érdekében, hogy megmenthesse a kutyák által körbevett suta életét. A helyszínről mind az őz, mind a három elkövető elmenekült, de a vádlottakat később elfogták és kihallgatták.

 

 

Az orvvadászatban részt vevő fiatalkorú vádlott 2019 őszén részese volt egy köznyugalom megzavarása alkalmas, Átány község belterületén elkövetett bűncselekménynek is. Ennek során egy, a fiatalkorú társaságában lévő harmincegy éves férfi került szóváltásba a dohánybolt előtt egy huszonkét éves fiatallal az általa viselt piros cipő tulajdonjoga kapcsán. Az idősebb férfi a kialakult vita hevében megütötte a sértettet, akire ezután az elsőrendű vádlott is rátámadt, földre terítette és a nyílt utcán összerugdosta a fiatalembert.

 

Az Egri Járási Ügyészség az őzsuta elejtésével eredménytelenül próbálkozó vádlottakat orvvadászat bűntettével és lopás vétségének kísérletével, míg az utcai bántalmazás elkövetőit garázdaság vétségével vádolja.

 

(A fotó illusztráció, forrás: MTI)

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló