2022. november 28., Stefánia

Riasztó

#ügyészség #rablás

A rossz telefonra küldte az sms-t a mesterbűnöző, le is bukott


 

A Hevesi Járási Ügyészség is azzal vádol egy 32 éves elkövetőt, hogy 2020 augusztusában jogtalanul behatolt szomszédja kömlői lakásába azért, hogy onnan különböző dolgokat lopjon - tájékoztatott a Egri Járási Ügyészség. Ennek érdekében a terhelt előzőleg, az egyik „baráti” látogatása során észrevétlenül magához vette a szomszéd lakóházának pótkulcsát, majd annak használatával a tulajdonos távollétében bement az ingatlanra és onnan több mint 200.000 Ft értékben műszaki cikkeket, valamint aranyékszert tulajdonított el.

 

A tolvaj kiléte csak addig volt homályban a meglopott sértett előtt, amíg el nem olvasta a mobiljára érkezett egyik sms-t, melyben a vádlott a bűncselekményt követően arra figyelmezteti az orgazdáját, hogy rejtse el a lopott hangfalakat, nehogy azokat a rendőrök megtalálják nála. Az üzenetet a tolvaj persze a bűntársának szánta, de azt véletlenül a szomszédja telefonjára küldte el, amivel nem csak magát buktatta le, hanem a szajrét potom pénzért megvásároló orgazdát is.

A betörés a lopás egy formája, melynek során az elkövetők a számukra idegen dolgok eltulajdonítása érdekében a legkülönbözőbb módokon hatolnak be mások ingatlanára.

 

indexkép: Tumblr

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló