2024. június 18., Arnold Levente

Riasztó

#ügyészség #lopás

A mesterbűnözőknek nem jött be a kocsilopás


Az Egri Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt feltételesen felfüggesztette a büntetőeljárást azzal a két férfival szemben, akik tavaly májusban Egerben, egy rossz műszaki állapotú, használaton kívüli, rendszámmal nem rendelkező, azonban értékkel bíró kocsit akartak ellopni úgy, hogy az autó ablakát betörték, és egy vontatókötéllel az általuk használt járműhöz kötötték – tájékoztatott az ügyészség. Mielőtt a vádlottak igazán nekirugaszkodtak volna a vontatásnak, a kiérkező rendőrök tetten érték őket, így a gyanúsítottak a kocsival alig pár métert tettek meg.

 

Az eljáró ügyészség a feltételes ügyészi felfüggesztés tartamát mindkét terhelt esetében egy évben állapította meg. Ha a feltételes ügyészi felfüggesztés tartama eredményesen telik el, az eljárást velük szemben az ügyészség megszünteti.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint lopást követ el, aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa. A lopás elkövetési tárgya az idegen dolog, mely csak ingó, értékkel bíró lehet. Elsősorban azok tartoznak ide, amik megfoghatóak, és az ember számára elérhetőek. A lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló